Посмакували ковбасою і опинились на лікарняному ліжку
В лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» діагноз ботулізм лабораторно підтвердили у двох випадках.
На Рівненщині вдруге знайшли ботулізм
Хворі споживали консервовану ковбасу домашнього приготування. Зазвичай захворювання на ботулізм трапляється після вживання тушонки, ковбаси та в'яленої риби власного приготування.
Для запобігання захворювання на ботулізм важливе значення має дотримання технології виготовлення домашнього виробу, режиму термічного оброблення, зберігання домашніх консервів. Насамперед, для консервування брати лише доброякісну сировину, ретельно миючи у проточній воді, очищаючи від залишків ґрунту, так як ґрунт є резервуаром збудника ботулізму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В Україну прибула сироватка від ботулізму

лікування, консервація, домашня ковбаса, ботулізм, отруєння, Рівненщина, надзвичайні події
У центрі Рівного зводять платну громадську вбиральню

На майдані Незалежності в Рівному триває будівництво громадського туалету.
переглядів: 265
На Рівненщині готують комунальні будівлі для облаштування житла переселенцям

У Рівненській області триває підготовка комунальних об’єктів для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.
переглядів: 245
Мінометника з Вараша відзначили почесною нагородою Головнокомандувача ЗСУ

Боєць третього батальйону Окремої Президентської бригади Василь Харечко удостоєний нагрудного знака “Золотий Хрест” — відзнаки Головнокомандувача Збройних Сил України.
переглядів: 253
У парку на Грабнику в Рівному приберуть аварійні об’єкти та встановлять відеоспостереження

У Рівному ухвалили рішення демонтувати аварійні конструкції в парку на Грабнику задля безпеки містян.
переглядів: 265
У Рівненській обласній дитячій лікарні планують відкрити психоневрологічне відділення

У Рівненській обласній дитячій лікарні готуються до створення психоневрологічного відділення.
переглядів: 268