27.04.2019, 14:40
Посмакували ковбасою і опинились на лікарняному ліжку
Двоє мешканців села Мульчиці Володимирецького району Рівненської області, 20 річний юнак та 46 річна жінка (випадки епідеміологічно не пов'язані між собою), внаслідок вживання недоброякісних продуктів, захворіли на ботулізм.
Хворі знаходяться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні в ДЗ СМСЧ № 3 МОЗ України» м.Вараш із характерними симптомами: розлад зору («туман», «сітка перед очима», двоїння очах), вираженою сухістю в роті, м’язовою слабкістю, утрудненим диханням та ковтання. Перебіг хвороби – середньої важкості. Хворим введена антиботулінічна полівалентна сироватка.
В лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» діагноз ботулізм лабораторно підтвердили у двох випадках.
На Рівненщині вдруге знайшли ботулізм
Хворі споживали консервовану ковбасу домашнього приготування. Зазвичай захворювання на ботулізм трапляється після вживання тушонки, ковбаси та в'яленої риби власного приготування.
Для запобігання захворювання на ботулізм важливе значення має дотримання технології виготовлення домашнього виробу, режиму термічного оброблення, зберігання домашніх консервів. Насамперед, для консервування брати лише доброякісну сировину, ретельно миючи у проточній воді, очищаючи від залишків ґрунту, так як ґрунт є резервуаром збудника ботулізму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В Україну прибула сироватка від ботулізму
В лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» діагноз ботулізм лабораторно підтвердили у двох випадках.
На Рівненщині вдруге знайшли ботулізм
Хворі споживали консервовану ковбасу домашнього приготування. Зазвичай захворювання на ботулізм трапляється після вживання тушонки, ковбаси та в'яленої риби власного приготування.
Для запобігання захворювання на ботулізм важливе значення має дотримання технології виготовлення домашнього виробу, режиму термічного оброблення, зберігання домашніх консервів. Насамперед, для консервування брати лише доброякісну сировину, ретельно миючи у проточній воді, очищаючи від залишків ґрунту, так як ґрунт є резервуаром збудника ботулізму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В Україну прибула сироватка від ботулізму
Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: OGO.UAПереглядів: 2060лікування, консервація, домашня ковбаса, ботулізм, отруєння, Рівненщина, надзвичайні події
Інші статті рубрики:
Новий науково-дослідний центр побудують на Рівненщині
У Нобельському національному природному парку на Рівненщині планують побудувати науково-дослідний центр.
переглядів: 200
На Рівненщині виявили нетверезого тракториста
Нещодавно під час патрулювання у селі Мульчиці Вараського району правоохоронці помітили трактор «Dongfeng», який рухався без номерних знаків.
переглядів: 219
Бійці Дубенського батальйону знищили сховок росіян дроном
Бійці з Дубенського 57-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ успішно знищили місце схову противника.
переглядів: 176
Собака рівнянки стала зіркою мережіТікТок
Собака рівнянки стала зіркою ТікТок. Мова йде про Моллі - собаку породи чау-чау.
переглядів: 365
З життя пішла військовослужбовиця з Сарн
Померла військовослужбовиця з Сарн Надія Білотіл.
переглядів: 338