Посмакували ковбасою і опинились на лікарняному ліжку
В лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» діагноз ботулізм лабораторно підтвердили у двох випадках.
На Рівненщині вдруге знайшли ботулізм
Хворі споживали консервовану ковбасу домашнього приготування. Зазвичай захворювання на ботулізм трапляється після вживання тушонки, ковбаси та в'яленої риби власного приготування.
Для запобігання захворювання на ботулізм важливе значення має дотримання технології виготовлення домашнього виробу, режиму термічного оброблення, зберігання домашніх консервів. Насамперед, для консервування брати лише доброякісну сировину, ретельно миючи у проточній воді, очищаючи від залишків ґрунту, так як ґрунт є резервуаром збудника ботулізму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:В Україну прибула сироватка від ботулізму

лікування, консервація, домашня ковбаса, ботулізм, отруєння, Рівненщина, надзвичайні події
Прогноз погоди на 7 квітня: на Рівненщині очікується до -5°C

У понеділок, 7 квітня, на Рівненщині очікується прохолодна та хмарна погода з проясненнями.
переглядів: 234
На Рівненщині жителі задекларували понад 100 одиниць зброї

У Рівненській області триває процес добровільного декларування зброї та боєприпасів.
переглядів: 201
Голова Рівненської ОДА наказав повернути тепло: де батареї знову потеплішають

Голова Рівненської обласної державної адміністрації доручив відновити опалення в соціальних, освітніх та медичних закладах регіону, де вже був припинений опалювальний сезон.
переглядів: 269
Рівненщина переходить на автономне енергозабезпечення

Рівненщина активно впроваджує відновлювальні джерела енергії, сприяючи енергетичній автономії на місцевому рівні.
переглядів: 260
У Рівному для ВПО зробили ремонт

У Рівному завершили ремонтні роботи в гуртожитку, де проживають внутрішньо переміщені особи (ВПО).
переглядів: 242