Ми у Facebook
02.05.2019, 12:40

Поминальна: живі квіти для померлих

У Світлий Пасхальний тиждень прийнято ходити на цвинтар та провідувати померлих, приводити могилки до порядку. Щоб прикрасити місце спочинку рідних та близьких посадіть багаторічні насадження. Як підібрати подібну окрасу розкажемо далі.
У більшості випадків для посадки на могилках вибирають тую або ялівець,берізки і тонкі тремтячі осики. Краще садити карликові сорти. Дерева з потужним корінням можуть пошкодити могили.

Чи можна працювати у Світлий Пасхальний тиждень?

Серед квіткових також є рослини, які символізують траур та пам'ять. Приміром, ірис протягом довгих століть вважався поминальною квіткою. А календула в перекладі з німецької означає «квітка померлих». Її прийнято саджати й тому, що її квіточки не в’януть. У жителів Греції символом смутку вважається фіалка. Ймовірно, від них почалася традиція-висаджувати на могилки фіалку Віттрока.



Важливі моменти:


Перед тим як садити квіти на могилу, необхідно з’ясувати, який на кладовищі грунт: чорнозем, пісок або глина,і чи достатньо освітлення. Так як від цього залежить вибір того, які саме квіти можна посадити, оскільки деякі з них можуть без проблем рости в затінених ділянках, розвиватися без води і так далі.
Не потрібно купувати рідкісні сорти рослин, їх можуть просто викопати.

“Пасха для померлих”: як поводитися на кладовищах у поминальні дні

Розглянемо різні способи посадки квітів:
У вигляді килима.
Підбираючи, які квіточки можна посадити на кладовищі, необхідно звернути увагу на ті, які самі плетуться по землі і створюють витончений килим із зелені. До таких рослин можна віднести барвінок, квітне витонченими синього кольору квіточками ще з самого початку весняного періоду, а з липня встилає землю плетивом із зелені.

Чи потрібно нести штучні квіти на цвинтар?

Перевага даної квітки - це ще й те, що він повністю "глушить" ріст бур’янів, надаючи могилці гарний, доглянутий зовнішній вигляд. Недоліком вважається те, що ця рослина може поповзти і на сусідні території.



Як пучки.
Також відмінне рішення - висадити на могилці квіточки, що ростуть пучками - ірис або нарцис. Садити ці квіти потрібно поруч, щоб не було видно грунту. Цвітуть такі квіти приблизно з ранньої весни до кінця травня місяця.

Квіти, які краще садити там, де постійно падає сонце:

Фіалка і братки
Це невибагливі сорти декоративних квітів, які підходять для могилки. Вони радують своєю декоративною формою протягом тривалого періоду. При цьому, ці квіти невибагливі. Ми не можемо бувати на цвинтарі щотижня, щоб прополювати могилки, особливо, коли на дворі літо. Тому не проходьте повз низькорослих багаторічників-календула, ехінацея та рудбекія. Відмінно виглядають бордюрчики з седума, низьких флоксів.



Якщо у вас є час пару разів протягом року прибирати на кладовищах, приділіть увагу весняній посадці-нарцисам і тюльпанам. Вони починають розпускатися відразу після сходу снігу.



Особливу увагу приділяємо квітам карликових форм, бо габарит огорожі не дає можливість їм розростися вшир. Серед низькорослих рослин вибираємо групу ефемероїдів (весняних і осінніх)-карликові тюльпани, крокуси, проліски, а також мускарі. Необхідно прийнято до уваги, що вони декоративні лише під час цвітіння. А ось карликові іриси, які досягають в зріст близько 18 сантиметрів.

Кольорова гама

Вибір кольору також має важливе значення, проте не потрібно захоплюватися яскравими квітами. Краще, щоб було кілька кольорів і який-небудь яскравий акцент. Фоновий в основному зелений колір, його можна комбінувати з сірим, фіолетовим і рожевим. Для акценту добре підійде жовтий, білий, червоний.



Дані квіти завжди відмінно виглядатимуть на більш темному тлі. На сонячній ділянці завжди виділяються яскраві кольори, а на затіненому-світлі. Якщо критично не вистачає часу доглядати місцем пам'яті можете зробити зелений газон. Тоді не доведеться переживати, що щось не прополото чи не полито.






На правах реклами