Ми у Facebook
02.05.2019, 15:20

Подвійне громадянство в Україні: бути чи не бути?

Питання подвійного громадянства перезріло, саме тому його потрібно вирішувати якомога швидше - Тука.
Питання подвійного громадянства перезріло, його потрібно було вирішувати багато років тому, коли почалися перші факти подвійного громадянства, в тому числі і можновладців. Саме тому це питання потрібно вирішувати якомога швидше.

Таку думку в ефірі "Прямого" висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"На мою думку, питання подвійного громадянства перезріло. Це питання потрібно було вирішувати багато років тому, коли почалися перші факти подвійного громадянства, в тому числі і можновладців", - сказав Тука.

Він наголосив, що саме тому це питання потрібно вирішувати якомога швидше.
"Що стосується громадян… Я б розділив це питання… Перше питання - кримчани, інше питання - мешканці Донбасу. Потрібно детально вивчити умови, за яких буде надаватися це громадянство. По-друге обставини, за яких людина приймає це громадянство. Одна справа, коли людина приймає друге громадянство добровільно. Інша справа, коли людина вимушена приймати російське громадянство для того, щоб вберегти себе від негативних наслідків окупації", - додав Тука.

Він зауважив, що зараз робити поспішні висновки на емоційному рівні недоцільно.

"А що стосується державної політики, то я не сприймаю особисто як громадянин взагалі інститут подвійного громадянства, незалежно від того, якої країни це стосується", - завершив Тука.







На правах реклами