Ми у Facebook
04.05.2019, 11:00

За дешеву футболку з написом “Рolice” можна “влетіти” на тисячі гривень

Будь-яке використання поліцейської символіки тепер поза законом.
Штрафи навіть більші, ніж за їзду в нетверезому стані!

2 травня 2019 набув чинності закон № 2584-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо використання найменування та ознак приналежності до Національної поліції України" від 2 жовтня 2018 року.

Новий закон передбачає адміністративну відповідальність за рішенням суду у вигляді штрафу відповідно до вимог статті 184-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, інформує офіційний сайт Національної поліції.

Цим законом передбачена відповідальність за незаконне використання фізичними особами символіки, яка вказує на належність до Національної поліції, транспортних засобів з відповідними підписами, навіть іноземною мовою. За такі дії передбачена відповідальність – за рішенням суду накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 - 34 000 тис. грн - ред.).

Також передбачена відповідальність і за протиправні дії з боку представників органів влади, місцевого самоврядування, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських об’єднань.

За незаконне використання на одязі, транспортних засобах, будівлях, бланках ознак належності, найменування Національної поліції або похідних від нього, у тому числі й викладених іноземною мовою, передбачене накладення штрафу від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (32 000 - 51 000 грн - ред.).

За повторне правопорушення упродовж року законом передбачено накладення штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на фізичних осіб та від чотирьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – на фізичних осіб-підприємців, посадових осіб.

Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами