Ми у Facebook
13.05.2019, 14:00

Як повернути надміру сплачені податки

Фото з Інтернету

Консультує податкова.
Рівненське управління ГУ ДФС у Рівненські області повідомляє, що наказом Мінфіну від 11 лютого 2019 року № 60, який визначає механізм інформаційного обміну між уповноваженими органами, врегульовано порядок обміну інформацією для повернення платникам податків помилково або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені.

Так, помилково сплачені податки та пеня (за винятком ПДФО) повертаються виключно на підставі заяви (в тому числі електронної) платника податку, поданої до територіального органу ДФС за місцем адміністрування протягом 1095 днів від дня переплати. У заяві зазначається назва помилково та/або надміру сплаченого податку, збору, платежу, його суму, дату сплати і реквізити з платіжного документа, за якими кошти перераховано до бюджету (код класифікації доходів бюджету, бюджетний рахунок, на який перераховано кошти, код ЄДРПОУ територіального органу Казначейства, на ім'я якого відкрито рахунок, та МФО Казначейства).

Також необхідно вказати напрям перерахування помилково та/або надміру сплачених коштів: на поточний рахунок платника податку в установі банку; на погашення грошового зобов'язання та/або податкового боргу з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДФС, незалежно від виду бюджету; у готівковій формі коштів за чеком у разі відсутності у платника податків рахунку в банку. Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

З травня вступають у дію нові рахунки для сплати ЄСВ

У разі повернення надміру сплаченого ПДВ, зарахованого до бюджету з рахунку платника податку в системі електронного адміністрування, кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в системі електронного адміністрування, а у разі його відсутності - шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

Надміру утримані суми податку на доходи фізичних осіб за результатами звітного податкового року підлягають поверненню на підставі податкової декларації. У разі надходження до територіального органу ДФС податкової декларації, в якій задекларовано право платника на повернення надміру утриманої (сплаченої) суми ПДФО, засобами інформаційно-телекомунікаційної системи органів ДФС вноситься запис до Журналу повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку на доходи фізичних осіб на підставі поданої платником податків податкової декларації.





На правах реклами