Ми у Facebook
14.05.2019, 11:55

«Правила виживання»: як вибрати якісний чай?

У вівторок, 14 травня, о 14:45 дивіться на "Інтері" новий випуск ток-шоу «Правила виживання». У цій програмі йтиметься про критерії якості чорного і зеленого чаю і про те, на що варто звернути увагу при виборі заварки.
Чай - найпопулярніший напій у світі. В Україні дев'ять з десяти чоловік п'ють чай в будь-який час дня і ночі. Цей напій бадьорить, втамовує спрагу, а ще - сприяє спілкуванню, тому що пити чай в компанії набагато веселіше. Однак якщо чай вибрати неправильно, він не тільки не принесе користі, але може ще й нашкодити здоров'ю.

Сьогодні на полицях магазинів - сотні сортів. Як в них розібратися і вибрати справжній, якісний і корисний чай? Яка різниця між великолистовим і пакетованим чаєм? Що саме кладуть виробники в чайні пакетики? І чим небезпечна скоба на пакеті улюбленого чаю?



«Основними зовнішніми критеріями при виборі хорошого чаю є: свіжість, про що свідчить яскравий, але при цьому не різкий аромат; натуральність - відсутність добавок, барвників, ароматизаторів; цілісний лист; однорідність сировини - чайні листочки одного розміру і мають однаковий колір і форму, - розповідає експерт програми «Правила виживання» Дмитро Філімонов, чемпіон світу з заварювання чаю. - Чай в пакетиках - це технологія, яка прискорює процес заварювання і спрощує життя. Але потрібно враховувати, що саме там знаходиться: якісна сировина з перевірених плантацій або чайне сміття? Якщо на дні пачки, в якій лежать пакетики чаю, ви побачите пил, найімовірніше, недобросовісні виробники поклали в пакетики не чай, а відходи чайного виробництва. Справжня чайна заварка не просипається крізь пакетики».

Який чай краще купувати: в упаковці або на вагу? Як можна підробити чай, маскуючи дешевий сорт під дорогий? Скільки часу чай зберігає свої якості? Що відбувається з чаєм, коли він починає контактувати з повітрям, світлом або піддається перепадам температур? І скільки чашок чаю в день корисно випивати для здоров'я? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Правил виживання»: ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; заступник начальника Головного управління Держпродпотребслужби м.Києва Олександр Овчаренко; начальник відділу контролю якості підприємства з виробництва чаю Людмила Гордійчук; лікар-терапевт Вікторія Зубицька; чемпіон світу з заварювання чаю Дмитро Філімонов; чайний експерт Максим Липко; адвокат Ібрагім Татієв; мандрівник Максим Заселян. У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску - телеведуча Тетяна Цимбал.

«Чай для мене - це задоволення і відпочинок, а ще - можливість зупинити стрімкий хід подій і насолодитися прекрасним смаком напою, -зізнається Тетяна Цимбал. - Під час подорожей пробувала різні сорти в багатьох країнах, але вдома завжди заварюю зелений листовий чай, додаючи до нього тільки натуральні інгредієнти: імбир, м'яту, лимон. Впевнена, наше здоров'я, наш настрій і все наше життя залежать від нас самих. Від наших рішень. Від нашого вибору. Тому програма «Правила виживання» дуже потрібна. Завдяки цьому проекту ми розуміємо, чим ми ризикуємо, стикаючись з неякісними продуктами, і як в існуючих умовах жити гідно, комфортно і без ризику для власного здоров'я».

Промо-анонс – https://www.youtube.com/watch?v=F4lrOI-spE8

Не пропустіть нові випуски ток-шоу «Правила виживання» - з вівторка по п'ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер». Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.



У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ