«Правила виживання»: як вибрати якісний чай?
Сьогодні на полицях магазинів - сотні сортів. Як в них розібратися і вибрати справжній, якісний і корисний чай? Яка різниця між великолистовим і пакетованим чаєм? Що саме кладуть виробники в чайні пакетики? І чим небезпечна скоба на пакеті улюбленого чаю?

«Основними зовнішніми критеріями при виборі хорошого чаю є: свіжість, про що свідчить яскравий, але при цьому не різкий аромат; натуральність - відсутність добавок, барвників, ароматизаторів; цілісний лист; однорідність сировини - чайні листочки одного розміру і мають однаковий колір і форму, - розповідає експерт програми «Правила виживання» Дмитро Філімонов, чемпіон світу з заварювання чаю. - Чай в пакетиках - це технологія, яка прискорює процес заварювання і спрощує життя. Але потрібно враховувати, що саме там знаходиться: якісна сировина з перевірених плантацій або чайне сміття? Якщо на дні пачки, в якій лежать пакетики чаю, ви побачите пил, найімовірніше, недобросовісні виробники поклали в пакетики не чай, а відходи чайного виробництва. Справжня чайна заварка не просипається крізь пакетики».
Який чай краще купувати: в упаковці або на вагу? Як можна підробити чай, маскуючи дешевий сорт під дорогий? Скільки часу чай зберігає свої якості? Що відбувається з чаєм, коли він починає контактувати з повітрям, світлом або піддається перепадам температур? І скільки чашок чаю в день корисно випивати для здоров'я? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Правил виживання»: ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; заступник начальника Головного управління Держпродпотребслужби м.Києва Олександр Овчаренко; начальник відділу контролю якості підприємства з виробництва чаю Людмила Гордійчук; лікар-терапевт Вікторія Зубицька; чемпіон світу з заварювання чаю Дмитро Філімонов; чайний експерт Максим Липко; адвокат Ібрагім Татієв; мандрівник Максим Заселян. У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску - телеведуча Тетяна Цимбал.
«Чай для мене - це задоволення і відпочинок, а ще - можливість зупинити стрімкий хід подій і насолодитися прекрасним смаком напою, -зізнається Тетяна Цимбал. - Під час подорожей пробувала різні сорти в багатьох країнах, але вдома завжди заварюю зелений листовий чай, додаючи до нього тільки натуральні інгредієнти: імбир, м'яту, лимон. Впевнена, наше здоров'я, наш настрій і все наше життя залежать від нас самих. Від наших рішень. Від нашого вибору. Тому програма «Правила виживання» дуже потрібна. Завдяки цьому проекту ми розуміємо, чим ми ризикуємо, стикаючись з неякісними продуктами, і як в існуючих умовах жити гідно, комфортно і без ризику для власного здоров'я».
Промо-анонс – https://www.youtube.com/watch?v=F4lrOI-spE8
Не пропустіть нові випуски ток-шоу «Правила виживання» - з вівторка по п'ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер». Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.
У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.

Огірки погано зав’язуються: якими добривами їх підгодувати

Огірки — одна з найпопулярніших овочевих культур на городі. Але саме в період зав’язування плодів рослина потребує особливої уваги. Нестача живлення в цей час може призвести до скидання зав’язей, деформації плодів або слабкого врожаю.
переглядів: 33
Як зловити ляща: секрети літньої риболовлі

У спеку лящ стає вкрай обережним і пасивним, тому звичні методи риболовлі втрачають ефективність.
переглядів: 563
19 червня: астропрогноз для всіх знаків Зодіаку

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 205
Що робити, щоб квіти у вазі стояли довше: поради флористів

Отримавши букет квітів, кожен хоче, щоб він залишався свіжим та красивим якомога довше. Проте не всі знають, як правильно доглядати за рослинами, щоб вони радували око не кілька днів, а тиждень чи навіть більше.
переглядів: 252
Ситна вечеря нашвидкуруч: готуємо запечену картоплю із скумбрією

Пропонуємо вашій увазі апетитну запечену картоплю зі скумбрією. Це дуже швидка і легка в приготуванні страва, яка смакуватиме і дорослим, і малюкам.
переглядів: 282