Ми у Facebook
15.05.2019, 16:50

Рівненщина: Де підтопить поля та городи?

Синоптики попереджають про несприятливі погодні умови і небезпеку підтоплення полів та городів на заході та північному заході України.
За прогнозом Українського гідрометцентру, 16-17 травня у західних областях короткочасні дощі, грози. На Волині, Рівненщині та Житомирщині значні дощі. На решті території – без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі +9...14°, вдень у західних областях +16...21°, на решті території +21...26°, у південних та східних областях місцями +27...29°.
18- 19 травня у західних та південних областях короткочасні дощі, місцями грози, на решті території без істотних опадів. Температура вночі +7...13°, вдень +17...23°", – повідомили синоптики Укргідрометцентру, інформує unn.com.ua.

На Рівненщині людей рятують від підтоплення

На Рівненщині найближчими днями збережеться тепла, але дощова погода. За прогнозом Рівненського обласного центру з гідрометеорології, 16-17 травня – мiнлива хмарнiсть, короткочасний дощ, гроза. Вiтер пiвденно-схiдний 7-12 м/с. Температура повітря: вночi 9-14° тепла, вдень 18-23° тепла.

Де підтопить поля та городи?


За інформацією Укргідрометцентру, у зв'язку з рясними опадами, цими днями в Україні можливе часткове затоплення сільськогосподарських угiдь. “15-17 травня на рiчках басейнів Прип’ятi, Ужа і Тетерева очiкується продовження пiдйому рiвнiв води на 0,1-0,3 м; на рiчцi Стир, нижче Хрiнницького водосховища, на 0,2-0,8 м над рiвнями на 08 год. 14 травня”. Повідомляється, що на окремих дiлянках рiчок – вихід води на заплаву, подальше її затоплення, можливе часткове затоплення сільськогосподарських угiдь.


Рівненщина: селяни бояться масових підтоплень

Коли настане справжнє літо?


Народний синоптик Леонід ГОРБАНЬ розповів, коли в Україні припиняться дощі і прийде справжня спека. Про це повідомляє “Народна правда” з посиланням на “Факти”.

За словами Горбаня, до середини травня встановиться суха погода, поступово температура досягне 30 градусів тепла, але 27-28 травня знову очікуються опади.

Полісся підтоплює: на Володимиреччині відкачували воду

Синоптик додав, що на початку червня українцям високих температур очікувати не варто – вище 20 градусів стовпчик термометра підніметься лише до кінця першого тижня. Літо почнеться невеликими дощами (2-7 і 12-13 червня), але середина червня буде сухою, з температурою до плюс 35 градусів.
“16-18 червня очікуються сильні дощі з градом, вони принесуть похолодання до 21-24 градусів тепла, яке протримається до початку липня. Невеликі опади можливі також в останніх числах червня”, – підсумував Горбань.





На правах реклами