Ми у Facebook
31.05.2019, 17:11

З щирим бажанням допомогти та можливістю залучати багато людей: як працює Благодійний фонд Віктора Щербачука на Рівненщині

З кожним днем все більше і більше, у пресі, соц мережах та й просто між людьми, чуємо про тяжкі хвороби та сотні благань про допомогу.
Одні намагаються не помічати цього, інші ж попри все намагаються допомогти. Намагаються і виходить допомогати людям - так можна сказати про Благодійний фонд Віктора Щербачука. Таких людей заведено називати творцями добра. Вони не люблять афішувати свою діяльність й говорити про благодійність. Вони просто допомагають тим, хто цього потребує.

Віктор Щербачук - кандидат сільськогосподарських наук, генеральний директор компаній «Ріттер Біо Агро» та «Дедденс Агро», де працевлаштовані сотні мешканців Гощанщини. Як виникла ідея створення та чим займається фонд, читайте у нашому інтерв’ю.

Розкажіть, що спонукало створити фонд?

- Думаю, слід почати з того, що за моїми плечима довгий шлях від різноробочого в колгоспі до керівника підприємства. Я багато спілкуюся з людьми, і їхні проблеми мені добре знайомі та близькі. Знаєте, у житті бувають різні ситуації. Людина, яка нині має все, уже завтра може потребувати допомоги.

Крім того, у суспільстві, на жаль, є системні соціальні проблеми, які ускладнюють життя, і людина, в якої сталося горе, банально не може самостійно з ним упоратися.

Та й у країні ситуація плачевна. Ми неодноразово допомагали не лише людям, а й місцевій владі в розв’язанні тих чи інших проблем: відновлювали автобусні зупинки, ремонтували сільський ФАП, підставляли плече під час електрифікації вулиці, розчищали дороги від чагарників, снігу. Про ці проблеми треба не лише говорити, а безпосередньо прилучатися до їх розв’язання. А щоб робити це планомірно й системно, я вирішив створити Благодійний фонд Віктора Щербачука.

Яка головна мотивація стояла напередодні створення фонду?

- З одного боку це розуміння проблем та потреб людей, які мене оточують. Стояти осторонь цього - то не про мене. Це і є моїм головним мотивом.
З другого боку я певний час навчався й відповідно мешкав за кордоном. Та й нині доводиться часто там бувати. Так ось, в Європі широко відоме поняття соціальної відповідальності бізнесу. Це насамперед відповідальне ставлення до споживача, працівника, партнера, активна соціальна позиція та участь у розв’язанні найгостріших соціальних проблем. Тільки от рівень і кількість цих проблем контрастно різні. І те, що в цивілізованих країнах називають соціальною відповідальністю бізнесу, в Україні з її проблемами та низьким рівнем життя певною мірою є благодійністю. Однак незалежно від того, хто і як це називає, якщо ти маєш можливість щось змінити на ліпше в селі чи місті, де мешкаєш, де мешкає твоя сім’я, допомогти людям, котрі з певних причин неспроможні розв’язати особисті проблеми, то роби це. І такий внутрішній порив душі має бути не одноразовим, а системним.

Хто може розраховувати на допомогу вашого фонду?

- Фонд відкритий для всіх людей, які потребують допомоги. Ми надаємо різного роду допомогу пенсіонерам, людям з інвалідністю, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, людям, які зіштовхнулися з життєвими труднощами. Також ми співпрацюємо із закладами освіти, охорони здоров’я, місцевими органами самоврядування, іншими організаціями соціального напряму. Для отримання допомоги людині достатньо звернутись у приймальню фонду, і ми намагатимемось максимально допомогти їй у міру наших можливостей.

Благодійний фонд Віктора Щербачука працює за адресою: смт Гоща, вулиця Олени Теліги, 1-В. Детальніше за телефоном або в соцмережі «Фейсбук»





На правах реклами