Ми у Facebook
03.06.2019, 15:10

Шахраї виманили у двох пенсіонерів Рівненщини 16 тисяч гривень

На «гачок» аферистів учора, другого червня, потрапила дубенчанка, а 31 травня – жінка з Гощі.
Близько 10 години 72-річна мешканка Дубна вийшла з дому, коли дорогою її зупинило двоє жінок із характерною етнічною ознакою. Незнайомки просили позичити гроші, а коли пенсіонерка відмовила, ті запропонували взамін золоті прикраси.

Дубенчанка погодилась і віддала вісім тисяч гривень невідомим, які прийшли з нею до помешкання. Та вже згодом виявила, що так звані ювелірні вироби виявилися підробкою та не містили відповідної проби.

А 31 травня, близько 13:00 на мобільний 82-річної жительки селища Гоща зателефонував невідомий чоловік та представився працівником поліції. Він повідомив пенсіонерці, що її син затриманий за побиття чоловіка, тому на лікування потерпілого та на його звільнення потрібні кошти.

Жінка погодилась та перерахувала на вказану шахраєм картку гроші в сумі вісім тисяч гривень. Через деякий час додому повернувся син і запевнив, що у поліції не був, оскільки нічого не порушив.

За обома фактами розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують: не спілкуватися із підозрілими особами, тим більше, якщо це стосується грошей.

Крім того, у разі надходження дзвінків, що нібито родич в поліції, варто перервати розмову та зателефонувати спочатку до нього особисто, а потім — повідомити про подію до поліції.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ