Ми у Facebook
04.06.2019, 10:44

«Українська стратегія»: чому жителі Рівненщини підтримуватимуть партію Гройсмана?

«Ми маємо змінити систему ухвалення рішень. Ми маємо бути швидкими, мобільними і максимально якісними. Не можна витрачати роки на один закон. Порядок денний, який ми маємо визначити на перспективу, має бути реалістичним, сильним і здатним пришвидшити процеси, які відбуваються у державі», – із таким закликом нещодавно звернувся до народних депутатів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Очільник Уряду вже не один раз пересвідчився, що парламентська система України потребує змін. Адже за рік народні депутати спромоглися ухвалити лише декілька законопроектів із числа 35, які у Кабміні називають терміновими й пріоритетними для розвитку економіки нашої країни.

Без сумніву нинішній склад Верховної Ради ухвалив чимало потрібних рішень. Однак, такі ситуації, як штучне затягування ухвалення закону про судову реформу, через який відкладалася пенсійна реформа наприкінці 2017 року, засвідчують, що саме застаріла система українського парламенту є гальмом для розвитку країни.

НОВІ ПРАВИЛА – НОВІ ОБЛИЧЧЯ У РАДІ


Задля перезавантаження парламент потрібно сформувати за новими правилами. На переконання Гройсмана зміни мають бути системними. Насамперед, потрібно відмінити депутатську недоторканність для обранців наступного скликання, також вибори до Верховної Ради мають відбуватися за новим виборчим законодавством.

Саме за цих та інших умов якісно нові люди, від партій «Люди важливі», «Голос» та багатьох інших сил зможуть оздоровити українську політику. Вони стануть частиною злагодженого ефективного механізму, який для них приготує нинішня Рада.



«Мені дуже складно через парламент проводити рішення. Це громіздка процедура. Я запропонував: давайте ми проведемо п'ять днів в парламенті, не виходячи. Отримаємо всі рішення, президент їх підпише. І у нас буде чіткий курс. Далі всі йдуть на вибори за новою системою, кому люди дали мандат – працюють. […] Я вважаю, що недоторканість українського парламенту й інших чиновників роз’їдає їх зсередини, вона дозволяє розширювати рамки і порушувати закон за який всерівно доведеться відповідати. Тож давайте зараз приймемо рішення і знімемо недоторканість. Я глибоко переконаний у тому що це правильно, чесно і достойно», – закликав парламентарів Гройсман.

ЗАЧИНИЛИ «ВІКНО» МОЖЛИВОСТЕЙ


Натомість післяінавгураційні політичні процеси, на жаль, причинили «вікно можливостей» для зміни українського парламенту. Президент Зеленський проігнорував варіант налагодити співпрацю із чинним складом Ради, якому залишалося працювати півроку, і вирішив розпустити парламент. У свою чергу народні депутати вирішили не голосувати за запропоновану президентом нову схему парламентських виборів.

Таким чином протистояння президента та Верховної Ради зовсім фактично законсервували на декілька років стару неефективну виборчу систему.
За старим сценарієм ми майже не побачимо нових людей у Верховній Раді. Якщо нові обличчя і з’являться, то їм доведеться працювати за старими законами й, думається, що через певний час стара система їх підлаштує під себе.

БЕЗ ВАГАНЬ ПОДАВ У ВІДСТАВКУ


Водночас президент вирішив піти на конфронтацію і з чинним складом Кабінету Міністрів. Експерти переконані, що звинувачення Зеленським працівників міністерств у неефективності, є неправильним. Адже деяким відомствам, як Міністерству охорони здоров'я, Міністерству економіки тощо, вдалося упровдож трьох років зробити чимало для реформування країни.

До слова, не заслуговує на негативну оцінку роботи і чинний Прем’єр, якому разом із командою вдалося застабілізувати ситуацію в державі, збільшити золотовалютні резерви, досягти позитивної динаміки зростання ВВП, збільшення пенсій і зарплат, вдалих перемовин із Міжнародним валютним фондом та ін.
Як відповідальний політик, Володимир Гройсман без вагань подав у відставку. Більше того закликав Зеленського якнайшвидше сформувати новий склад Уряду й взяти на себе повну відповідальність за країну. Взяти на себе роботу зі стримування тарифів, боротьбу з «Нафтогазом» і можливістю дефолту держави.

«Я вважаю, що президент має негайно внести кандидатуру прем’єр-міністра і нового уряду і я вважаю, що це має відбутися у найкоротший термін. Він своєю заявою взяв на себе всю відповідальність перед загрозами майбутнього, які є на порядку денному», – зазначив Гройсман.

ПРІОРИТЕТ - РЕФОРМИ І ЗАХИСТ


Оскільки Верхована Рада не підтримала відставки Уряду, то нинішній склад працюватиме до призначення наступного. Гройсман продовжить керуватиме Кабміном в антикризовому режимі.

Окрім цього в очільника Уряду є й інші клопоти. Він очолить нову політичну партію «Українська стратегія». Попри розмови про можливе об’єднання політсила рухатиметься у виборчому процесі самостійно.

До Верховної Ради Гройсман поведе молодих, але водночас досвідчених людей, які здатні змінити систему, яка стримувала стрімке реформування України. Також політик ставить за мету розвиток економіки та захист нових соціальних стандартів – монетизовані субсидії та пенсії, збільшення виплат військовослужбовцям, нові зарплати для лікарів первинної медицини тощо.

До нової політсили вже активно приєднуються і жителі Рівненщини.

«Я підтримую політичну силу «Українська стратегія», бо вважаю, що у Верховній Раді України повинні бути ті політики, які не просто пропонують реформи, але й знають, як їх впроваджувати», – упевнений активіст нової партії із м. Вараш Олег Андрощук.

«Підтримую вектор реформи децентралізації, яка дозволила молодим людям очолити зміни на місцях, створила соціальні ліфти для молодих лідерів і забезпечила можливість взяти на себе відповідальність за розвиток громад. Важливим є те, які цінності об'єднують політичну силу та мета, заради якої ми об'єднуємося сьогодні. Ми, лідери своїх громад, хочемо й надалі розвивати малі території, беручи до уваги сучасні тенденції та креативну економіку», – каже кандидат у народні депутати від партії «Українська стратегія» із смт Смига Вікторія Костюк.

ВИСОКИЙ РЕЙТИНГ НА СТАРТІ


«Українська стратегія» має всі шанси перемогти на виборах і увійти в новий парламент. Рейтинг партії Гройсмана почав стрімко рости, після заяв очільника Уряду про участь у виборах. За результатами дослідження інституту «Основа» з 0,9% він зріс до 2, 9%, саме стільки опитаних респондентів із числа тих, хто уже визначився зі своїм вибором, готові сьогодні проголосувати за «Українську стратегію».

Такий ріст за короткий проміжок часу засвідчує, що партія Гройсмана майже через два місяці із легкістю матиме достатню кількість мандатів для реалізації своєї програми із завершення реформування країни.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води