Ми у Facebook
04.06.2019, 12:36

Безкарність вбиває: рівняни мітингуватимуть через смерть маленького Кирилка

У всіх містах України сьогодні планують провести акцію “Безкарність вбиває!”.
Рівне не стане винятком. Тож 4 червня о 19.00 під стінами Головного управління Нацполіції на вулиці Хвильового, 2 відбудеться акція через загибель 5-річного Кирилка. Хлопчика, підстрелили поліцейські.

Нагадаємо:

- 1 червня ДБР повідомило, що його слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області 5-річному хлопчику.

- Працівники поліції спершу стверджували, що 31 травня близько 16 години четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч з місцем свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови.

- Однак після операції стало відомо, що хлопчик не впав, а має проникаюче вогнепальне поранення.

- Після цього поліцейські провели додатковий огляд місця події і виявили "гільзи від патронів Флобера стаканчики та банки".

- У поліції Київщини 1 червня виклали свою версію подій, мовляв, працівник поліції, перебуваючи поза службою, на сусідньому дворі "пристрілював" рушницю і "випадково один постріл влучив на подвір’я, де в цей час гуляла дитина".

- За даними прокуратури, працівники патрульної поліції 31 травня під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім вирішили розважитись,пострілявши з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах у місці, де могли перебувати люди.

- Правоохоронців, які стріляли, затримали, їм повідомили про підозру у необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

- Бабуся пораненого хлопчика розповіла, що поліцейські визнають свою вину, але не знають, хто з них попав у дитину, бо були дуже п'яні.

- 3 червня хлопчик помер У Київському міському центрі дитячої нейрохірургії.
Того ж вечора під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві зібралися обурені активісти з вимогою покарати поліцейських, які застрелили хлопчика.

- Через убивство хлопчика поліцейськими керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонили від виконання службових обов’язків, а голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку.





На правах реклами