Ми у Facebook
06.06.2019, 16:00

Реформа: з розвалин зроблять амбулаторії

На Рівненщині старі приміщення реконструюють під амбулаторії.
В Рівненській області більшає сучасних медичних закладів. Завдяки співпраці зі Світовим банком в області з’явиться 89 сучасних амбулаторій.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір разом із директором обласного департаменту з питань будівництва і архітектури Ярославом Мазярчуком в ході робочої поїздки відвідали об’єкти будівництва у Гощанському та Корецькому районах.



Зокрема, у двох селах, що на Гощанщині, зараз активно працюють будівельники. Ще в одному – невдовзі розпочнуться.

Так, у селі Бабин старе приміщення повністю реконструюють. Там вже укріпили коробку будівлі та зводять внутрішні перегородки.



А в Тучині перший поверх місцевої лікарні перебудовують під сучасну амбулаторію. Зараз там працюють над переплануванням приміщення.

У селі Бугрин роботи із реконструкції невдовзі розпочнуться.

«В рамках реалізації проекту Світового Банку на Рівненщині зараз активно працюємо над реконструкцією амбулаторій і фельдшерсько-акушерських пунктів. До кінця 2020 року їх має бути 89. Завжди особисто виїжджаю на кожен об’єкт для того, аби поспілкуватися із забудовниками та зрозуміти, на якому етапі знаходиться будівництво», - розповідає Віталій Ундір.

У двох селах Корецького району - Невірків і Велика Клецька - також реконструюють старі приміщення ФАПів, а невдовзі розпочнуться роботи ще й в Головниці.

Відтак, в селі Невірків будівельники зробили прибудову до вже діючого фельдшерсько-акушерського пункту. Старий ФАП, який знаходиться в незадовільному стані, планують знести. У селі Велика Клецька працівники теж добудували стіни майбутнього медзакладу. Приміщення старої амбулаторії укріплять. Невдовзі для жителів села Головниця розпочнуть реконструкцію старої амбулаторії.






На правах реклами