Ми у Facebook
13.06.2019, 15:27

Молоді та професійні: що треба знати жителям Рівненщини про команду «Української стратегії» Гройсмана

Хочемо допомогти жителям Рівненщини задля усвідомленого вибору зорієнтуватися у розмаїтті імен, яких зараз висувають своїми кандидатами політичні партії. Зокрема, у цьому тексті мова про політичну партію Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана «Українська стратегія».

УКРАЇНЦІ ХОЧУТЬ РЕЗУЛЬТАТУ


Як уже неодноразово було написано, українці дуже хочуть бачити у політиці нові обличчя. Водночас кожен із нас хоче і реальних змін у державі – а конкретний результат здатні продемонструвати люди з досвідом. Власне про цей суспільний запит і думав Гройсман, коли формував список своєї політичної сили.

– Люди хочуть від політиків результату. Люди серцем і розумом мають відчути, на що ми здатні. А ми реально здатні змінювати країну на краще. Усе, що ми закладаємо у своїй програмі, ми зможемо зробити. Наголошую, я іду в Раду не знову, а вперше – уперше з командою, яку я сформував, – заявив в інтерв’ю на одному з національних телеканалів Володимир Гройсман.

МОЛОДІСТЬ + ДОСВІДЧЕНІСТЬ


Із собою до парламенту Прем’єр веде багато молодих прогресивних людей, котрі вже знають як досягати успіху у своїй сфері діяльності. Наймолодшому члену команди «Української стратегії» 35 років (до слова, середній вік першої десятки оприлюдненого списку партії 44 роки). Між іншим, ставка на молодих і досвідчених не випадкова – Гройсман сам увійшов до історії сучасної України як наймолодший міський голова, спікер Верховної Ради, очільник Кабміну. Попри молодий вік йому вдавалося здобувати високий рівень довіри та підтримки на керівних посадах у місцевому самоврядуванні, Уряді та парламенті.



– Коли мені було 28, я хотів, щоб у рідному місті якість життя змінилась. Я пообіцяв містянам, якщо вони довіряться мені, я зроблю все, щоб місто процвітало. У мене була чудова команда і я зробив все, щоб зміни стали відчутні. У 41 я відчуваю відповідальність за країну. Я знаю, як робити відчутні для кожного з нас зміни. Я вирішив, що не хочу бути гравцем чужої збірної, не хочу і далі долати перепони, що уповільнюють зміни, які потрібні людям. Тому вирішив сформувати власну команду «Українська стратегія», яка знає, як зробити швидкі зміни. Країна для мене — не просто місце на карті, – виголосив Гройсман на з'їзді партії.

МІНІСТЕРСЬКИЙ АВАНГАРД


Отже, після знайомства з базовим принципом формування команди, час розповісти про конкретних осіб у лавах «Української стратегії». Гройсман запросив тих, хто вже досяг успішних результатів реформування освіти, фінансів, медицини, культури, економіки, юстиції. Ці зміни вже відчули українці.

Освітнім напрямком у команді буде займатися чинний мініст освіти і науки Лілія Гриневич. На своїй посаді перша за часів незалежності жінка-міністр освіти уже змінила філософію шкільного навчання, яке наближує учнів до взаємодії з сучасним світом і розвиває для цього відповідні компетентенції.

– Я з цією командою, бо відчуваю велику відповідальність – перед колегами, перед освітянами, перед всією країною. Революція Гідності була сповнена прагненням змін. Справжніх змін. Уряди, які працювали впродовж останніх 5 років, ці зміни розпочали. Наше завдання – тримати в пам’яті зроблене і єдину мету – успішну, соборну, незалежну Україну. В якій кожна людина може досягнути щастя, успіху і самореалізації, – сказала Лілія Гриневич.



Наймолодшим у команді, а також наймолодшим міністром у нинішньому Уряді є 35-річний Олександр Саєнко. Саме він розробляв ідеологію реформ державної служби, приватизації та запровадження принципів бізнес управління на державних підприємствах.

– Я є прикладом того, що останніми роками сотні молодих людей приходять в Уряд, в місцеві органи влади. Ми разом почали змінювати систему, спільно проводити реформи, які конче необхідні нашій країні. І для мене важливо, щоб ці реформи не зупинялися, тому я став частиною команди «Української стратегії» Гройсмана. Сьогодні ми йдемо за довірою до людей, для того щоб робити Україну європейською, сильною, ефективною державою», – зауважує Олександр Саєнко.

Іще один міністр у команді Гройсмана – міністр культури Євген Нищук, який сприяє відродженню українського кіно, розвитку сучасної української книжки тощо.

Замикає міністерський авангард «Української стратегії» міністр юстиції Павло Петренко. Саме за його управління відомством україннцям стало простіше оформлювати різноманітні документи за допомогою онлайн сервісів, кожен може швидко укласти шлюб, в Україні успішно працює мережа центрів безоплатної правової допомоги.

ПРИЙМАТИ РІШЕННЯ І ВТІЛЮВАТИ ЇХ У ЖИТТЯ


До лав політичної партії Прем’єра приєднався і фахівець, котрий своїми змінами до Бюджетного та Податкового кодексів, посприяв у покращенні фінансових можливостей громад, які стали більш самостійними. Окрім цього Сергій Марченко долучився до реформування медицини – зокрема, розробляв систему «гроші ходять за пацієнтом». Завдяки цьому новому принципу держбюджет економить кошти, адже оплачуються конкретні медичні послуги, що у свою чергу дозволило вивільнити кошти для збільшення зарплат медкам «первинки».



Також у команді й професор Віктор Єленський – діяльність цього народного депутата є однією з найефективніших, на його рахунку майже 70 законопроектів. Іще до десятки партії увійшов і секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, котрий дуже добре розуміється на місцевому самоврядуванні – Вінниця упродовж чотирьох років перебуває у трійці кращих українських міст.

– Я сформував таку команду, команду не просто політиків, які можуть розповідати як і що має відбуватися, а команду тих людей, які глибоко розуміють, в чому є проблеми держави, як їх потрібно швидко вирішувати, команду яка здатна приймати рішення і здатна їх втілювати в життя, – пояснює добір кадрів Володимир Гройсман.

УТВОРИТИ СПРАВЖНІЙ СЕРЕДНІЙ КЛАС


Окрім тих, хто творить зміни і реалізовує реформування країни, до списку партії Гройсмана включені люди, котрі займатимуться питаннями деокупації Криму, захисту територіальної цілісності. Кримська татарка Еміне Джапарова на посаді першого заступника міністра інформаційної політики уже чимало зробила для відстоювання інтересів українців та кримськотатарського народу у світі. А народний депутат Андрій Тетерук, який добровольцем пішов воювати на схід, а згодом прийняв командування батальйон «Миротворець», не з телевізора знає про війну.

Усі ці політики, реформатори, люди справи об’єдналися задля прискорення розпочатих змін в Україні. Ці зміни мають стати незворотними, а результати швидкими й відчутними для українців.

Серед головних пріоритетів команда «Української стратегії» виокремлює поліпшення якості життя мешканців громад і розбудову справжнього середнього класу. До нього мають себе відносити вчителі, лікарі, підприємеці, фермери – люди праці, фахівці, котрі будують країну сьогодні із прицілом у майбутнє.

– Передати повноваження і ресурси на місця та створити в Україні справжній середній клас – вважаю це є запорукою успіху України. Ми точно знаємо, як потрібно робити ці зміни. Ми знаємо, що таке відповідальна політика. Я хочу стати спільно зі своєю командою успіхом українців. Нашим спільним успіхом. Я переконаний, що людям, які висловлять нам вотум довіри, не буде соромно за нашу роботу», – упевнений Володимир Гройсман.





На правах реклами