Ми у Facebook
16.06.2019, 12:09

Магнітні бурі у червні 2019

В які дні першого місяця літа варто приділити особливу увагу своєму самопочуттю?
Червень 2019 року з точки зору сонячної активності та магнітних бур досить спокійний, хіба що на початку місяця та з другої декади ймовірні невеликі геомагнітні коливання, а наприкінці місяця – магнітні бурі.

Це може впливати не тільки на супутниковий та радіозв’язок, а й на самопочуття та настрій метеочутливих та хронічно хворих людей, сердечників та гіпертоніків. Особливо якщо в ці дні ще й різко міняється погода - то сильна спека, то дощі-грози й похолодання, атмосферний тиск то падає, то росте...

За даними Space Environment Center, NOAA & U.S. Air Force, США, в окремі години 2-3, 11-12, 13-14, 17, 18, 19 червня очікуються невеликі магнітні збурення.

За прогнозами фахівців Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ТЕСІС, магнітосфера Землі у березні досить спокійна, за винятком періодів 13-14 червня, 25-26 червня. Досить відчутна магнітна буря очікується 25 червня.

Увага! Найточніші дані – ті, що отримані науковими фізичними лабораторіями та фахівцями за 1-3 доби до початку магнітної бурі, яка залежить від спалахів і викидів плазми, а також утворення “чорних дір” та плям на Сонці.

Щоб легше переносити дні магнітних бур, бажано:
- підтримувати позитивний настрій, уникати стресових ситуацій;
- зменшити фізичні навантаження, не перенапружуватися та перейти на більш спокійний режим дня;
- відмовитися від алкоголю і сигарет, максимально обмежити вживання міцної кави та чаю, солоної, гострої, жирної, смаженої їжі;
- більше перебувати на свіжому повітрі, гуляти, ходити пішки; більше пити води.
- людям з хронічними захворюваннями виконувати рекомендації лікарів і для профілактики приймати препарати, щоб уникнути загострень.

Як поводити себе у дні магнітних бур

Чому кішка лягає на хворе місце?

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ