Ми у Facebook
04.07.2019, 10:00

Рівняни самотужки починають боротися з борщівником Сосновського

Втомившись жити поруч із небезпечною рослиною, мешканці Рівного самотужки взялися за справу.
Постійна читачка ОГО, яка мешкає на проспекті Миру розповідає, що борщівник Сосновсього у їхньому дворі ріс разом з квітами поблизу дитячого майданчика. І не бажаючи сусідувати неподалік з небезпечним борщівником, викопали його.

У свою чергу варто зазначити, що цим повинні займатися комунальні служби Рівного. Як повідомили кореспонденту ОГО з міського управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому, комунальні підприємства постійно викошують борщівник, якщо є звернення громадян або якщо його виявляють самі. Борщівник не входить до переліку карантинних бур’янів, який затвердило своїм наказом Мінагрополітики, тож органи місцевого самоврядування не мають правових підстав для здійснення дієвого контролю щодо поширення борщівника Сосновського, а також зобов’язання землевласників та землекористувачів до проведення належних заходів щодо боротьби з борщівником.

Боротися з борщівником, як зазначають в управлінні житлово-комунального господарства, можна двома способами - хімічним, застосовуючи препарати, які в межах міста не використовують, та механічним - простіше кажучи, викошуючи борщівник.

Головне розуміти, що борщівник Сосновського несе загрозу здоров’ю - він викликає глибокі опіки та алергію на шкірі.

Між іншим, як повідомляє видання Фirtka.if.ua, в Івано-Франківську комунальник косив борщівник і попікся. Тому будьте обережні з цим рослинним білоголовим велетнем, який часто здатен виростати заввишки з людину.





На правах реклами