Ми у Facebook
06.07.2019, 14:26

ЦВК зобов'язали зробити нове жеребкування

фото з Укрінформ, ukrinform.com.

Суд виніс своє рішення.
Аміністративний суд ухвалив рішення, через яке Центрвиборком повинна провести повторне жеребкування серед партій перед достроковими парламентськими виборами в Україні для визначення їхніх номерів у бюлетені. Про це на засіданні ЦВК 4 липня повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Зараз, за словами Сліпачук, надрукували більше п’яти мільйонів бюлетенів. За словами Сліпачук, ЦВК оскаржуватиме рішення суду.

26 червня Центральна виборча комісія провела жеребкування щодо визначення номерів політичних партій для розміщення їхніх назв у виборчому бюлетені.

30 червня ЦВК внесла до виборчого бюлетеня партію «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі. Партію включили до бюлетеня 22-ою без проведення жеребкування.

У ЦВК заявили, що зміна номерів партій у бюлетені може призвести до дезорієнтації виборців, оскільки під час здійснення агітації політичні партії використовують номери, визначені під час жеребкування, як елемент ідентифікації у виборчому бюлетені.

Міхеїл Саакашвілі пізніше виступив проти повторного жеребкування. Він зазначив - його політична сила не має наміру ініціювати проведення якихось бюрократичних процедур.

Кілька днів тому, 3 липня, Аграрна партія України заявила, що подала позов до суду через те, що ЦВК не проводила жеребкування для внесення в бюлетень партії Саакашвілі.

Про це повідомляє Радіо Свобода, radiosvoboda.org.

Позачергові парламентські вибори мають відбутися 21 липня.





На правах реклами