Ми у Facebook
16.07.2019, 14:41

Повідомили про підозру чоловіку, причетному до загибелі двох дітей на Рівненщині

Трагедія сталася кілька днів тому.
Дубенська місцева прокуратура повідомила про підозру 59-річному жителю смт. Смига Дубенського району у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених п.п. 1, 2, 5, ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, зокрема малолітніх дітей, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами, зокрема, зберігання, придбання бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв) КК України.

В ході досудового розслідування слідчі СВ Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області встановили, що чоловік в підсобних приміщеннях на території власного домогосподарства у металевих шафах, де зберігав власне майно, у 2017 році розмістив чотири виготовлені власноруч вибухові пристрої на основі мінометних мін часів Другої світової війни. Зробив так би мовити «пастки для злодіїв» після того як його обікрали.

В суботу, 13 липня, до нього прийшли 13-річний хлопчик та 11-річна дівчинка, які є внуками його співмешканки. Коли вони були у літній кухні, відбувся вибух в одному із сейфів. Сейф був замкнений, а ключ від нього лежав над ним на полиці. Діти самовільно його відкрили та підірвалися на одній із пасток, у результаті чого загинули на місці. Під час вибуху власника господарства вдома не було.

При проведенні огляду на території господарства виявили та вилучили 1149 одиниць боєприпасів часів Другої світової війни.
Слідчими в порядку ст. 208 КПК України особу затримано.
Підслідність у вказаному провадженні визначено за СУ ГУНП в Рівненській області.

Прокуратура області погодила клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке скеровано для розгляду до Рівненського міського суду.
На даний час у кримінальному провадженні слідчими проводяться першочергові невідкладні слідчі (розшукові) дії.

ЗА повідомленням прес-служби прокуратури Рівненської області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ