22.07.2019, 10:40
На Рівненщині зафіксували третє масове отруєння за літо
Чотирнадцять людей звернулися за медичною допомогою.
У м. Дубно 20 та 22 липня, за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ) звернулося 14 осіб. З них 10 госпіталізовано в інфекційне відділення Дубенської ЦРЛ, а 4 відмовилися від госпіталізації та лікуються амбулаторно. Серед захворілих 3 дітей.
Своє захворювання пов'язують з вживанням шаурми придбаної у підприємця, який розгорнув торгове місце під час рок-фестивалю «Тарас Бульба» в м. Дубно.
З настанням літніх спекотних днів підвищується небезпека зараження гострими кишковими інфекціями. Літо ще триває, а це вже третє масове харчове отруєння в області.
Джерелом інфекції при ГКІ є хворі люди, бактеріо- та вірусоносії. Зараження здійснюється через вживання продуктів харчування, води, що містять збудник або його токсини, через забруднені предмети побуту, руки або при ковтанні води під час купання у відкритих водоймах.
Нагадаємо, нещодавносальмонела підкосила вісімдесят людей на святкуванні у одному з кафе на Рівненщині.
Найчастіше збудники кишкових інфекцій передаються через продукти тваринного походження (м'ясо, яйця, молоко) та готові страви, кондитерські вироби, немиті фрукти, ягоди, овочі. Захворювання супроводжуються лихоманкою, блюванням, проносом, болями в животі, підвищенням температури.
Своє захворювання пов'язують з вживанням шаурми придбаної у підприємця, який розгорнув торгове місце під час рок-фестивалю «Тарас Бульба» в м. Дубно.
З настанням літніх спекотних днів підвищується небезпека зараження гострими кишковими інфекціями. Літо ще триває, а це вже третє масове харчове отруєння в області.
Джерелом інфекції при ГКІ є хворі люди, бактеріо- та вірусоносії. Зараження здійснюється через вживання продуктів харчування, води, що містять збудник або його токсини, через забруднені предмети побуту, руки або при ковтанні води під час купання у відкритих водоймах.
Нагадаємо, нещодавносальмонела підкосила вісімдесят людей на святкуванні у одному з кафе на Рівненщині.
Найчастіше збудники кишкових інфекцій передаються через продукти тваринного походження (м'ясо, яйця, молоко) та готові страви, кондитерські вироби, немиті фрукти, ягоди, овочі. Захворювання супроводжуються лихоманкою, блюванням, проносом, болями в животі, підвищенням температури.
Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: OGO.UAПереглядів: 1555прострочка, кишкова інфекція, харчове отруєння, Рівненщина, надзвичайні події
Інші статті рубрики:
Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад
30 неповторних писанок цього року знову прикрасять центр Рівного та Квасилів.
переглядів: 2
Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги з гандболу сезону 2023-2024 років.
переглядів: 16
На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей
Рівненщина прийняла ще один евакуаційний потяг з Донеччини.
переглядів: 23
Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну
Воїни до останнього подиху стояли на сторожі мирного майбутнього свого народу, країни...
переглядів: 240
Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг
Мітинг-реквієм до 38-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС відбудеться завтра у Рівному.
переглядів: 147