Ми у Facebook
24.07.2019, 16:40

Рівне: Більше десяти тисяч громадян скористалися сервісами «Open Space»

Сьогодні, 24 липня, «Open Space», що функціонує на базі Рівненського міського відділу ДРАЦС, відзначає першу річницю своєї роботи.
10 785 громадян скористались послугами рівненського центру «Open Space» у сфері державної реєстрації актів цивільного стану з часу його відкриття.

– Рік тому ми відкрили перший у Рівненській області «Open Space». Переваги його роботи вже змогли відчути більше десяти тисяч громадян, які скористалися сервісами центру європейського зразка з надання послуг у сфері ДРАЦС. Важливо, щоб люди максимально швидко, просто і зручно отримували необхідні послуги. Офіс «Open Space» став підтвердженням наших прагнень надавати громадянам якісний державний сервіс, – зазначила начальниця Рівненського міського відділу ДРАЦС Галина Давидюк.

Сучасний офіс, електронна черга, простора зона для очікування, дитячий куточок, пост-термінал для здійснення оплати безпосередньо на місці – в таких умовах нині отримують державні послуги у сфері ДРАЦС рівняни та гості Рівного. Швидко і без черг у форматі «єдиного вікна» тут можна отримати свідоцтво про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтво про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з державного реєстру актів цивільного стану. Загалом в рівненському «Open Space» надають 15 послуг. Щодня тут обслуговують близько 100 громадян.



За перший рік роботи до центру подали 2467 заяв про державну реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу та зміни імені. З них найбільше – 1136 заяв – щодо державної реєстрації шлюбу.

Видано 2919 витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян (найбільше витягів про державну реєстрацію шлюбу – 1109). Також видано 3949 повторних свідоцтв (про народження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть).

Нагадаємо, що у червні цього року відкрився другий в області «Open Space» у місті Костопіль. Відтепер і місцеві жителі, і гості Костополя мають можливість отримувати послуги у сфері ДРАЦС у новому сучасному приміщенні за європейськими стандартами.





На правах реклами