Ми у Facebook
10.08.2019, 18:17

Поліцейські просять рівнян боротися проти "наркографіті"

Телеграм-канали на стінах Рівного – це безконтактний спосіб отримання наркотовару і з цим треба боротися разом.
На цьому наголосив начальник управління протидії наркозлочинності поліції області Віктор Поздняков, сьогодні, дев’ятого серпня, під час чергової акції із видалення електронних адрес на фасадах будівель обласного центру.



Як зазначив Віктор Поздняков, ця проблема не є новою в усьому світі, зокрема й для Рівного. У зв’язку із вдосконаленням нових інформаційних технологій, розвитком мережі Інтернет, зловмисники почали використовувати всесвітню павутину й у своїй злочинній діяльності.



«Чергова акція, до якої долучилася і патрульна поліція, і представники клінінгової компанії – це один із методів профілактики наркоманії в області, адже знешкоджуючи напис, ми таким чином блокуємо подальший вихід реклами, а відтак і наркотиків до рук споживача, — підкреслив Віктор Поздняков. — Звісно, викорінити наркозлочинність в усьому світі надто скоріш за все нам не вдасться, але знизити її рівень – однозначно. Але для боротьби з цим видом злочинності варто долучитися всій громадськості, адже силами лише однієї поліції це зробити досить складно».



Правоохоронці звертаються до жителів міста й області не бути байдужими: помітивши напис телеграм-каналу, не чекайте чергової акції, а самостійно видаліть чи зафарбуйте його. Також можна звернутися до власників будинку, ОСББ чи представників комунальних служб. Адже чим швидше зникне небезпечний напис – тим менше осіб потрапить у пастку наркоділків.

За повідомленням з відділу комунікації поліції Рівненської області.

Нагадаємо, самі написи на стінах квалифікуються як дрібне хуліганство, яке є адміністративних правопорушенням. Але якщо такий “графітчик” причетний до збуту наркотиків, то це кримінальне правопорушення, яке може стосуватися статей 307, 309 Кримінального кодексу.

У Рівному наркотичні оголошення періодично з’явлються на стінах будинків, однак їх так же само справно зафарбовують. Часто і активісти, адже на місці, де колись красувалося запрошення до купівлі згубних речовин, з’являється клеймо Здорова країна.





На правах реклами