Ми у Facebook
19.08.2019, 09:00

Вже не люстрований. Екс-прокурор Рівненщини вимагатиме зарплату за 5 років

Суд вже скасував рішення про звільнення високопосадовця за законом про люстрацію.
14 серпня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді першого заступника Генпрокурора Миколу Голомшу, якого в жовтні 2014 звільнили за законом про люстрацію. Розгляд справи тривав з листопада 2014 року. У квітні 2015 року суд зупинив провадження у справі до вирішення Конституційним судом справи щодо конституційності окремих положень закону “Про очищення влади”.

Як повідомила Українська правда, поновлений на посаді Генпрокурора Голомша ще не вирішив, коли повернеться на роботу: “Я не очікував, що сьогодні (14 серпня) буде таке рішення, тому мені потрібен хоча б тиждень на осмислення цього всього. Поки що я консультуюсь, раджусь”.

Щодо компенсації зарплатні в ГПУ він зазначив: “Я не олігарх, у мене немає заводів-пароходів, у мене є родина, сім’я. Я вважаю, що це було несправедливо. Я буду претендувати на ті кошти, які мені повинні були виділити”.

До речі, у 2017 році Голомша судився із Пенсійним фондом, вимагаючи перерахувати йому пенсію. Суд прохання екс-прокурора задовольнив, зобов’язавши провести перерахунок пенсії.

Як писала раніше ОГО, у 2001-2003 роках Микола Голомша був прокурором Рівненської області, після чого його призначили заступником Генпрокурора.

Нагадаємо, хто з посадовців Рівненщини потрапив у 2014 році під люстрацію.





На правах реклами