Ми у Facebook
06.09.2019, 17:20

Якісний інтернет – в усі школи Рівненщини

Фото ілюстративне

Ще більше шкіл Рівненської області отримають якісні інтернет-послуги.
Депутати обласної ради додатково розподілили цільову субвенцію з держбюджету, що дасть можливість забезпечити доступ до мережі Інтернет освітнім закладам Рівненщини. Розподілено 1,084 млн.грн. Загальна ж сума субвенції на 2019 рік для нашої області становить понад 32 млн.грн.

Так, відповідно до розподілу, 880,1 тис.грн. на підключення до мережі інтернет та забезпечення якісного сигналу отримає Сарненський район, 82,5 тис.грн. депутати спрямували Боремельській ОТГ Демидівського району, 122 тис.грн. розподілили між закладами освіти Деражненської ОТГ Костопільського району.

Зокрема, кошти на встановлення необхідного обладнання для підключення до якісного інтернету отримали опорний заклад «Деражненський ліцей», Бичальська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів (філія), Жильжанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів (філія), Дюксинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Ніла Хасевича та Постійненська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Як пояснили в управлінні освіти та науки облдержадміністрації, перелік закладів, між якими розподілено цільову субвенцію, формували на підставі відповідних пропозицій з районів, міст обласного значення та ОТГ.

Зауважимо, це перша цільова субвенція з державного бюджету, кошти якої повинні забезпечити якомога більшу кількість закладів освіти Рівненщини якісними інтернет-послугами. Вона надається державою в рамках заходів, які в цілому спрямовані на підвищення якості освіти в Україні.

У профільному управлінні облдержадміністрації триває прийом пропозицій від районів та ОТГ та отримання цих коштів.





На правах реклами