Ми у Facebook
23.09.2019, 16:00

Розмитнити "євробляхи" за спрощеним порядком можна до кінця року

Фото ілюстративне

Запровадження штрафів також відклали до кінця року.
22 вересня набув чинності Закон № 73 - ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України", повідомляє Ліга.Закон.

Законом, тимчасово, до 31 грудня 2019 включно, встановлено, що ввезені з 1 січня 2015 року авто розмитнюються відповідно до тимчасового порядку, затвердженого Кабміном. За такі автомобілі окрім митних платежів передбачено добровільну сплату до державного бюджету фізичною особою коштів у розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн.).

Також до кінця 2019 року відтермінували штрафи за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту через територію України.

Штрафні санкції діяли з 22 серпня.
Водії у разі перевищення строку транзиту або тимчасового ввезення авто від 20 до 30 діб повинні були заплатити штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розукомплектовування розмір штрафу досягає 170 тис. грн або конфіскація авто.

Окрім цього, передбачена відповідальність за передачу таких авто у володіння або розпорядження іншій особі, а також їх використання в комерційних цілях - штраф 34 тис. грн.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ