Ми у Facebook
25.09.2019, 13:20

Україна очікує на приїзд до 20 тисяч ортодоксальних євреїв

Щороку на святкування іудейського Нового року в Україну прибувають десятки тисяч паломників, які їдуть у місто Умань, що на Черкащині.
Минулого року в Україну завітало близько 30 тисяч хасидів.

У 2019 році Рош ха-Шана припадає на вечір 29 вересня. Цього разу ортодоксальні євреї відмічають ювілейний 5780-й Новий рік. Свято триватиме два дні до вечора 1 жовтня.



Наразі прикордонники оформили близько 250 паломників. А найбільші групи хасидів очікуються 25, 26 та 27 вересня. Зокрема від завтра в аеропорт «Бориспіль» має прибути чартерними рейсами до 17 тисяч паломників. Їх оформлення буде відбуватися у терміналі «Б». Цей термінал відкриють спеціально для оформлення зазначених рейсів. В аеропортах Одеси та Вінниці - до 3 тисяч паломників.

В усіх пунктах пропуску, через які масово мають прибувати паломники, а це окрім аеропортів Києва, Одеси та Вінниці – й пункти пропуску на кордоні з Польщею, Словаччиною та Румунією, для забезпечення швидкого та якісного прикордонного контролю хасидів Держприкордонслужба виділила додатковий персонал та технічні засоби, а з особовим складом проведені практичні заняття.

За матеріалами dpsu.gov.ua





На правах реклами