Ми у Facebook
26.09.2019, 08:41

Водія, який насмерть збив сусідського хлопчика, взяли під варту(+ВІДЕО)

35-річний житель села Голишів, керуючи автомобілем «ВАЗ-2108» на вулиці Центральна у селі Застав’я, допустив наїзд на 14-річного місцевого жителя, який рухався проїзною частиною. Травми, отримані потерпілим, виявилися несумісні з життям — хлопець помер.

Помістити під варту та без внесення застави. Такий, запобіжний захід застосувати до 35-річного Руслана Мороза клопотали слідчий Богдан Крупенко та прокурор Віктор Рудюк. За словами слідчого, який того вечора допитував водія, той на момент ДТП перебував у стані сп’яніння, це, мовляв, підтвердили і свідки. Про подробиці інциденту пише UA:Рівне.

Сам водій це заперечив, хоча проходити освідування на визначення стану сп’яніння відмовився. Адвокат Юрій Дремлюга просив для свого підзахисного застосувати запобіжний захід – нічний домашній арешт, аргументувавши це тим, що у Руслана Мороза троє неповнолітніх дітей і він має працювати. Врешті суддя Євген Сидорук помістив під варту водія без права внесення застави строком на 60 діб.

– В даному випадку мають місце ряд ризиків, які вказують на те, що до нього потрібно застосувати саме такий, найсуворіший із передбачених Кримінальним процесуальним кодексом, – говорить прокурор Віктор Рудюк.

– Мороз Руслан вчинив злочин у стані алкогольного сп’яніння, в той же час, санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 8 років. Існує ризик, що підозрюваний буде переховуватися від органів досудового розслідування та суду. Він відмовився від проходження тесту на стан сп’яніння, в подальшому за постановою прокурора повторно відмовився здавати біологічні зразки, – сказав слідчий Богдан Крупенко.

– На даний час мій підзахисний не працює, а підробляє. Є сім’я, яку необхідно годувати та враховуючи той факт, що мій підзахисний буде надавати матеріальну допомогу сім’ї загиблого. Робота, мені відомо, знаходиться за межами Застав’я. Тому домашній арешт у певний час доби, – каже адвокат Юрій Дремлюга.

– Я вже казав, шкодую, що сталося. Якщо можна – під домашній арешт.
– Ви були у стані алкогольного сп’яніння? (запитує суддя)
– Я не був, свідки бачили, що я стояв біля кафе, то я підвіз свого колегу.
– Чому відмовилися проходити освідчення?
– Я по цю пору... ще в голові не вкладається. Я не знаю, що казати, щоб не зашкодити собі та слідству, – говорить підозрюваний Руслан Мороз.

– Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Утримувати у Рівненському слідчому ізоляторі без визначення розміру застави. Строк тримання під вартою рахувати з фактичного затримання, тобто з 23.09, – сказав суддя Євген Сидорук.






На правах реклами