Ми у Facebook
28.09.2019, 11:20

Американський професор читав лекції на Рівненщині

Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua

Вчений відвідав відомий університет.
До Національного університету «Острозька академія» уже втретє завітав відомий професор, викладач, спікер СЄЛФ, християнський філософ та апологет Брюс Літтл. Він є американським професором, який працює в баптиському університеті викладачем. Брюс Літтл – великий друг України, з 1995 року двічі на рік приїжджає в Україну і викладає в різних університетах, бере участь в конференція, надає консультації.

Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua
Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua


Цьогоріч з 14 по 20 вересня Брюс Літтл прочитав курс лекцій в рамках сертифікатної програми для студентів різних спеціальностей, яка мала назву: «Філософські засади формування християнського світогляду».

Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua
Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua


Одну із лекцій професор прочитав на тему: «Глобальні виклики людству в XXI столітті». Лектор окреслив чотири глобальних виклики, у яких ідеться мова про:

натуралістичний світогляд та його релятивізм;
подолання несанкціонованого збору інформації з допомогою цифрових технологій та зберігання персональних даних;
розумні міста;
штучний інтелект.

Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua
Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua


«Штучний інтелект, редагування генів, трансгуманізм, а також більш відомі технології, Facebook, та віртуальна реальність – ці розробки становлять одну з найбільших небезпек для подальшого розвитку людини на земній кулі. Що посилює небезпеку, так це змінний інтелектуальний клімат на Заході, в рамках якого ці технології розробляються. Під інтелектуальним кліматом я розумію переважаючі ідеї, що формують висновки щодо політичної, соціальної, економічної та культурної політики. Однак, простіше буде говорити про контролюючий інтелектуальний клімат як про переважаючий світогляд. Добре зафіксовані зміни, про які я веду мову, ідуть від теїстичного світогляду до світогляду натуралістичного, який відрізняється тим, що заперечує існування будь-якої реальності вище людського досвіду», – зазначив Брюс Літтл.

Участь у сертифікатній програмі взяло 56 викладачів та студентів, які по завершенню отримали сертифікати.

«Технології – це наша реалізація на практиці. Ми повинні розвиватися разом із ними. І наше завдання – не відмовлятися від технологій, а використовувати їх правильно», – зауважив наприкінці лекції професор Брюс Літтл.


Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua
Фото Лесі Касіяненко, oa.edu.ua


«Я дуже радий, що до нашого університету приїжджають не лише співвітчизники або українці з діаспори, але й відомі науковці з різних країн, зокрема США. Я спеціалізуюся на вивченні релігієзнавства та філософії, і відвідувати курс лекцій професора Брюса Літтла для мене було корисно, цікаво та інформативно. Адже я ще більше дізнався як християнство відповідає на найбільш актуальні, філософські питання, що турбували і продовжують це робити сьогодні: «Хто я?», «Звідки я?», «Для чого прийшов?», «Куди йду?», «Яке моє призначення?», «Що після смерті?». Брюс Літтл − це відомий спікер, християнський філософ, богослов, який жертвує часом та фінансами, щоб прилетіти на Україну та виступити перед нашими студентами абсолютно безкоштовно, я дуже здивований та вдячний за це. Сподіваюся, що зовсім незабаром ми зможемо знову побачити його в стінах академії», – поділився враженнями студент четвертого курсу гуманітарного факультету Ростислав Поцікайло.

Нагадаємо, Острозька академія виграла грант Українського культурного фонду. Острозька академія – переможець конкурсу грантових проектів





На правах реклами