Ми у Facebook
30.09.2019, 14:40

У Рівному може бути третій сезон Кіношколи

Усе залежить від того, чи пітримають проект рівняни
Триває голосування за проекти Громадського бюджету Рівного. Серед усіх проектів є той, який стосується Кіношокли у Рівному.

Ось який опис розміщений на сайті Громадського бюджету:

Місцем зустрічей першого та другого сезонів проекту КІНОШКОЛА У РІВНОМУ у 2017 та 2019 роках став громадський креативний центр «Відкритий офіс» від Платформи взаємодій «Простір», а також знімальні майданчики міста та області. Кінематографісти, які мають практичний досвід проводили з учасниками проекту майстеркласи. Місцевих кіноаматорів, який за два сезони було достатньо (більше 200 чоловік) 15 викладачів у першому сезоні вчили режисури сценарній, акторській майстерності, операторського мистецтва. Зокрема, про останнє у першому сезоні повідав усім присутнім гуру українського кіно Юрій Гармаш - оператор багатьох українських фільмів, серед яких легендарна робота Івана Миколайчука «Вавилон ХХ».



Знайшлось місце й практиці. Режисер Іван Сергієнко також у першому сезоні намагався навчити знімати фільм за 24 години. За сценарій взяли сюжет про пригнічений стан учасника АТО, який повернувся до мирного життя. Сам знімальний процес відбувався у парку ім. Шевченка, причому, оскільки можливостей перенести зйомку не було — під дощем. Зважаючи на відсутність якісної студії звукового дубляжу, короткометражка була без діалогів. Роль військовослужбовця виконав слухач «Кіношколи», викладач Ростислав Шикула, який і сам воював на сході. А ось уже в другому сезоні викладачі Оксана, Марина Артеменко та Олеся Новосад проведи майстеркласи зі сценарної майстерності та режисури, а також обрали з 36 ідей учасників - чотири, які увійшли до фіналу сценарного конкурсу. Учасники у другого сезону обрали той сценарій, за яким і відбулися зйомки вже у 2019 році. Цього разу у селі Олександрія. Завдяки тому, що бюджет другого сезону був трохи вже більшим, вдалося орендувати професійну техніку для зйомок та запису звуку на знімальному майданчику. Саме тому у фільмі вже використані діалоги акторів та професійний запис звукорежисера та зйомка у форматі 4К. Роботу можна переглянути на каналі кіношколи - https://www.youtube.com/watch?v=QzVUkGSf-eI

Враховуючи актуальність теми розвитку національного кіно, без сумніву можна сказати, що у результаті реалізації цього проекту виграє в першу чергу місто Рівне, на яке звертають увагу всі українці, які прагнуть розвиватися та вся Україна, яка повинна завжди перемагати на всіх фронтах, у тому числі й в культурно-мистецькій галузі. Усі слухачі в ході проведення кіношколи отримують реальну змогу доторкнутися зсередини до процесу створення кіно, про який їм на основі своїх робіт та наявного творчого досвіду розказують та показують діючі фахівці української кіногалузі. А у другій половині проекту набуті знання слухачі закріпляють під час зйомок фільму.

Участь у проекті зможуть взяти представники різної вікової аудиторії: молодь від 15 до 35, учні, студенти, працівники телерадіокомпаній, театральних та інших мистецьких студій та ті, що працюють в інших структурах або ж перебувають у пошуках творчої самореалізації.
Також до проекту приєднуються й інші вікові, галузеві та соціальні групи.
Інформація щодо очікуваних результатів у реалізації проекту

З кожним сезоном у нас йде поступовий розвиток і підвищення майстерності учасників, а також рівень відзнятих фільмів, тому й третій сезон повинен вийти на новий, вищий рівень, адже у наступному сезоні у 2020 році буде зосереджена особлива увага на зйомці фільму, події якого відбуваються безпосередньо у Рівному і пов’язані з його історією та наявними проблемами, які ми намагатимемося долати усі разом.

З 17 вересня по 1 жовтня триває голосування за проекти громадського бюджету Рівного. Кожен рівнянин віком від 18 років може проголосувати за 3 великі та 3 малі проекти. Віддати голос можна онлайн на сайті rivne.pb.org.ua або в пунктах для голосування: ЦНАП (майдан Просвіти, 2) та Рівненська міська рада (вул.Соборна, 12-а) відповідно до графіка їх роботи (при собі потрібно мати паспорт).


Джерело: https://rivne.pb.org.ua/projects/23

Нагадаємо, що перші заняття у кіношколі в Рівному відбулося в квітні 2017 року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини