Ми у Facebook
05.10.2019, 13:04

Як рівняни можуть ефективно переробляти сміття

Про це говорили під час конференції«Чисте довкілля – здорове життя: важливість сортування відходів як запорука екологічної безпеки», що проходила в рамках Проекту Стратегії розвитку Рівного до 2030.
Локація для проведення заходу – Майстерня міста Рівне стала дискусійним майданчиком на актуальні екологічні теми.

- Тема сміття та важливості його сортування в місті Рівне згуртувала бізнес, владу, науковців, громадські організації, студентів та небайдужих рівнян і це дуже приємно, – звернувся під час конференції з вітальним словом заступник міського голови Рівного Віталій ГЕРМАН. – Сьогодні важливий день, адже ми робимо важливі кроки, щоб зробити наше місто чистим, а рівнян відповідальними споживачами.



Метою заходу було висвітлення проблем поводження з побутовим сміттям нашого міста та розгляд можливості впровадження принципів світової концепції «Нуль відходів». Під час першої частина заходу за результатами обговорень та дискусій, що відбувались у відкритому форматі були напрацьовані пропозиції учасників конференції, які увійдуть до Стратегії розвитку м. Рівного.

А також присутні в залі поділилися реальними прикладами, які вони вже роблять заходи в цьому напрямку.



Так, Олена Любчик – керівниця відділу клінінгу ТРЦ “ЗЛАТА ПЛАЗА” запровадила систему роздільного збору сміття в ТРЦ. Тепер скло, пластик (пет-пляшку), картон та папір торговий центр віддає на переробку.

Друга частина заходу відбулась на базі кафедри екології, ТЗНС та ЛГ, де в режимі круглого столу разом із студентами спілкувались громадські активісти та представник Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА.



Ініціативна група, яку очолює Юрій Ходаковський кажуть, що це тільки перший крок на шляху реалізації тих глобальних планів, які має ініціативна група. І вірять, що це реально втілити в життя у Рівному. ТО ж – далі буде…






На правах реклами