Ми у Facebook
06.10.2019, 17:25

Студентський та посвідчення водія – в одному смартфоні

Уряд хоче відмовитися від пластикових документів.
Про курс на диджиталізацію країни, впровадження SmartID, цифрових прав водія та студентських квитків йшлося 4 жовтня на робочій нараді за участю віце-прем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, представників МОН, МВС та голови правління АТ КБ "ПриватБанк" Петра Крумханзла.

ЦИФРОВИЙ СТУДЕНТСЬКИЙ

Міністерство цифрової трансформації України планує розробити та запровадити в Україні електронний студентський квиток, який існуватиме у вигляді спеціального додатка для студента.

У повідомленні пресслужби Кабміну зазначається, що електронний студентський квиток у смартфоні - більш ніж цифрова версія "традиційного" студентського пластикового квитка. “Це, по суті, окремий додаток для студента. Функціонал електронного студентського наповнюється, виходячи з потреб закладу освіти і його студентів".

У міністерстві цифрової трансформації не виключають, що у майбутньому запровадження цього інструменту дозволить державі мінізувати або взагалі відмовитися від необхідності друку пластикових студентських квитків.

QR-КОД ЗАМІСТЬ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ

Крім цього, в уряді планують запровадити електронні “права” водія. “Планується експериментальне запровадження цифрового водійського посвідчення з QR-кодом”, - йдеться у повідомленні.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Україна електронна: Зеленський підписав новий указ
Україна електронна. В онлайн перевели 128 адміністративних послуг
"єМалятко" - папери не потрібні: молодим батькам обіцяють унікальні послуги





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ