Ми у Facebook
08.10.2019, 11:20

Холод сприяє поширенню грипу на Рівненщині

З початком холодів розпочався сезон захворюваності на грип та інші гострі респіраторні інфекції (ГРІ).
За перший тиждень жовтня на ГРІ захворіло 4722 мешканців Рівненської області, з них 3264 (69%) дитини. Впродовж тижня було госпіталізовано 130 хворих, з них 99 дітей. Поки що захворюваність знаходиться на сезонному рівні. Однак з кожним тижнем очікується збільшення хворих. Прогнозується що свого максимуму захворюваність досягне в грудні – лютому.

Найбільш ефективним засобом профілактики є вакцинація, зазначає Рівненський лабораторний центр. Жовтень є найбільш сприятливим періодом, щоб вакцинуватись від грипу. Першочерговому захисту від грипу потребують діти від 6 міс до 5 років, дорослі старше 65 років, особи з хронічною патологією (серцево-судинної, дихальної системи, цукровим діабетом та ожирінням), вагітні.

Всі актуальні штами вірусів грипу, які будуть циркулювати у цьому році включені в склад протигрипозних вакцин. В Україні зареєстровані дві вакцини Ваксігрип – Тетра (Санофі Пастер, Франції) та ДжіСі Флю (Грін Кросс Корпорейшн, Корея). Всі ці вакцини вже можна придбати в аптечній мережі області.

Цьогоріч в нашій країні прогнозується циркуляція таких вірусів грипу:

Грип А(H3N2) “Канзас”,
Грип А(Н1N1) “Брісбен”
Грип В “Колорадо” та грип В “Пхукет”.
Із чотирьох вірусів новими для нашої держави є два – “Канзас” і “Брісбен”.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ