Ми у Facebook
14.10.2019, 17:28

Коли порахують, скільки нас, українців

Держстат назвав точні терміни Всеукраїнського перепису населення.

Фото із сайту uyut.in.ua

Всеукраїнський перепис населення заплановано провести у період з 10 листопада по 23 грудня 2020 року. Про це повідомили у Державній службі статистики України.

Спочатку можна буде це зробити зі свого смартфона в інтернеті, а потім домівки громадян почнуть обходити переписувачі з планшетами.

"Із 10 по 30 листопада 2020 року респондентам буде надана можливість доступу до web-порталу для надання відповідей через інтернет. А від 3 по 23 грудня здійснюватиметься опитування населення переписувачами методом обходу та заповнення переписної документації за допомогою планшетів", - повідомили у службі в коментарі Українській правді.

Для уникнення подвійного рахунку та недообліку Держстат планує 24-26 грудня 2020 року провести вибірковий контрольний обхід житлових будинків.

На виконання робіт, пов'язаних із підготовкою та проведенням Всеукраїнського перепису населення, в бюджет-2020 планують закласти 3 мільярди 431 мільйон гривень.

Як ми вже повідомляли, наступного року українців планують порахувати.

Нагадаємо, останній перепис населення в Україні відбувся у 2001 році. За рекомендацією ООН, перепис населення має проводитись кожні 10 років.

ПЕРЕПИС НАСЕЛЕННЯ - єдиний процес збору, узагальнення, аналізу та публікації демографічних, економічних та соціальних даних про населення, що належать проживає на відповідний проміжок у країні чи на виразно відмежованій території.. Як і у випадку інших переписів, по завершенню переписів населення виконується обробка та публікація зібраних даних (Вікіпедія).






На правах реклами