Ми у Facebook
18.10.2019, 16:00

ФОТОФАКТ: На Рівненщині можна було побачити відомий твір Стравінського

Виконання шедевру відбулося в рамках святкування Дня відновлення Національного університету "Острозька академія".
Одне із святкових дійств - це "Історія солдата" Ігоря Стравінського.

Одна із найвідоміших композицій майстра, створена у 1918 році, є казкою про солдата і чорта, що грається та читається на межі двох світів, уявного та реального.




Про свої казкові пригоди розповідає Солдат у діалогах зі своїми видіннями: чортом, янголом та принцесою. Своє життя Солдат сприймає, як фантастичний театр тіней. Його душа, загублена між трагічних явищ війни: болем, зрадою, смертю, – ніби викрадена самим Чортом. Вона вже не має змоги повернутись до звичайного, нормального життя, не в силах перетнути кордон минулого.




В останні хвилини життя Солдат з філософським гумором розмірковує про любов, вартість буття, громадські і моральні обов’язки, вир спокус багатства та влади.

Жанр казки робить виставу невимушеною і легкою до сприйняття, алюзія театру тіней підсилює емоційне враження та створює фантастичну атмосферу.

Сьогодні, 18 жовтня, у Національному університеті "Острозька академія" відзначають День відновлення університету. З цієї святкової нагоди, в університеті відбуваються урочистості. Cвяткування за підтримки Українського культурного фонду. День відновлення Академії - це частина студентського фестивалю, адже в рамках святкування відбувають й численні концерти.





На правах реклами