Ми у Facebook
22.10.2019, 16:38

На Рівненщині - перші посадки

Часи змін настали.
Слідом за вишневим (Молодіжна, 48) та яблуневим (Молодіжна, 46) у Квасилові з’явилися і два абрикосових двори. Мова про подвір’я дев’ятиповерхових будинків по вулиці Молодіжній, 34 та 44, де вчора, 19 жовтня, відбулася акція з висадки фруктових дерев «Зроби свій двір зеленим!», організована громадською організацією «Новий Квасилів».

Жителі двох багатоповерхівок, а також інші квасилівчани, які відгукнулися на заклик посадити своє дерево, вийшли на вулицю і за кілька годин висадили двадцять молодих абрикосів сортів «Фелпс» та «Запорожець», закуплених та підготовлених завчасно головою правління громадської організації «Новий Квасилів» Павлом Дутком. Люди розраховують, що дерева проживуться, зроблять повітря навколо чистішим, а вже за п’ять років – дадуть перші плоди.

Організатор акції «Зроби свій двір зеленим!» Павло Дутко нагадав, що подібна висадка фруктових дерев відбулася цього року вже вдруге і анонсував у майбутньому проведення таких же заходів і в інших дворах дев’ятиповерхових будинків Квасилова:

- Як пам’ятаєте, на початку квітня ми, разом з жителями, висаджували яблуні у дворі будинку по вулиці Молодіжній, 46. Мені дуже приємно, що усі без винятку наші саджанці прижилися і вже за місяць вкрилися листочками. Це свідчить про те, що ми садили їх за правильною технологією і добре доглядали. Тепер черга дійшла і до дворів будинків по Молодіжній, 34 та 44, мешканці яких захотіли, щоб у них росли саме абрикоси. Тож дякую усім тим квасилівчанам, які не проходили повз, а свідомо нам допомагали, роблячи комфортнішим громадський простір, у якому щодня знаходяться.

На цьому ми зупинятися не збираємося і вже в наступному році плануємо продовження акції «Зроби свій двір зеленим!» у дворах суміжних будинків по вулиці Молодіжній, 36 та 38, а також 40 та 42. Жителі цих багатоповерхівок вже неодноразово до нас зверталися, тож наразі пропоную їм визначитися, які саме дерева вони хотіли б у себе бачити. Це можуть бути груші, сливи, алича, або горіхи.

Що ж стосується абрикосових дворів по вулиці Молодіжній, 34 та 44, то окрім висадки дерев, їх мешканці зібрали підписи і звернулися до мене з проханням допомогти оновити дитячі майданчики у дворах, адже багато нинішніх елементів, зокрема гірка та гойдалки-балансири, є застарілими та травмонебезпечними. Тож вже у найближчі дні підготую звернення до Квасилівської селищної ради з пропозицією закласти кошти у бюджет селища наступного року на виконання відповідних робіт.

Про це повідомляє прес-служба громадської організації «Новий Квасилів», фото теж надані прес-службою.

Нагадаємо, що в адміністрації на Рівненщині обговорюють підсумки та плани. Скоро у рівненських школярів почнуться канікули





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ