Ми у Facebook
30.10.2019, 10:00

Як живе рівнянин, якого підозрюють у сепаратизмі?

Ярослав Гранітний у СІЗО.
Ярослава Гранітного, який відомий у Рівному свою громадською та політичною діяльністю, підозрюваний у сепаратизмі через проведення в травні 2017 року мітингів під стінами Рівненської ОДА.

Через це Гранітний уже кілька років перебуває у слідчому ізоляторі.

“За третій рік перебування під вартою у СІЗО Гранітному так і не надали дану справу на ознайомлення, не дивлячись на винесену судом відповідну ухвалу. Наразі розгляд справи по суті так і не розпочався. Вважаю, що це порушує усі розумні строки розгляду. Аби вийти під заставу моєму підзахисному потрібно назбирати 190 тисяч гривень. Це при тому, що, як зрозуміло, він сьогодні не може ніде працювати. Ці гроші також не може назбирати матір-пенсіонерка” - говорить адвокат Валентин Дупак, який захищає Ярослава Гранітного.

За словами адвоката, у слідчому ізоляторі Ярослав Гранітний активно навчається, вступивши на історичний факультет РДГУ.

Зараз Гранітний опинився у карцері - через буцімто порушення режиму тримання. Це рішення його захисник оскаржуватиме у суді. Валентин Дупак також повідомив, що Гранітний вже вчетверте опинився у карцері. Цього разу, розповів адвокат, адміністрація СІЗО звинувачує його підзахисного у нецензурній лайці під час обшуку камери.





На правах реклами