Ми у Facebook
09.11.2019, 14:01

Уряд планує підтримати молодих вчителів

Хочуть створити умови для освітян.
Подібну заяву зробила Міністр освіти і науки Ганна Новосад, представляючи «To do list» змін, які плануються впровадити у сферах освіти та науки. Захід відбувся на базі сучасного дитячого садка у смт Обухівка, Дніпропетровської області.

Міністр наголосила, що необхідно працювати над мотивацією та розвитком освітян. Звичайно, важливим в цьому питанні є фінансове забезпечення вчителів. За словами урядовця, підвищення зарплати вчителів відбуватиметься поступово. Нова система оплата праці для освітян буде запроваджена до 2023 року. При цьому Міністр підкреслила, що в наступному році в Державний бюджет закладено майже 10 млрд грн додатково на індексацію заробітних плат і на підвищення виплат окремим категоріям.

«Ми вирішили підтримати молодих вчителів. Це ті, хто найчастіше отримує найменше. Тому в наступному році хочемо дати одноразову винагороду у формі 10 мінімальних прожиткових мінімумів майже 75 тисячам українських педагогів», - повідомила Ганна Новосад. До слова, окремо кращі вчителі за результатами сертифікації отримають 20% надбавки.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Нагадаємо, гроші “пішли” за вчителями. В Острозькій академії презентували нове унікальне видання.





На правах реклами