Ми у Facebook
09.11.2019, 12:00

У відомому університеті на Рівненщині можуть бути подвійні дипломи

В Острозькій Академії розглядають можливість запровадити подвійні дипломи з Вармінсько-Мазурським університетом.
Під час свого дводенного візиту на Рівненщину делегація Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща відвідала Національний університет «Острозька Академія». Там разом із головою Рівненської обласної ради Олександром Данильчуком польські колеги поспілкувалися з керівництвом закладу та обговорили напрямки майбутньої співпраці.

фото з oblrada.rv.ua.
фото з oblrada.rv.ua.


Зокрема, депутат Сеймику Тереза Астрамовіч-Лейк, яка є професором в Інституті політичних наук Вармінсько-Мазурського університету, запропонувала своїм колегам з Острозької Академії розглянути можливість запровадити подвійні дипломи за навчальною програмою "Національна безпека".

«Ми вже маємо успішний досвід такої співпраці з Національним університетом «Львівська політехніка». Це значно розширить напрямки роботи між нашими вишами, а також відкриє нові горизонти для студентів Острозької Академії,» - вважає Тереза Астрамовіч-Лейк.

фото з oblrada.rv.ua.
фото з oblrada.rv.ua.


Доктор політичних наук переконана: доцільно також запровадити співпрацю за спеціальністю «політологія». Адже Вармінсько-Мазурський університет щороку проводить низку масштабних заходів, зокрема міжнародні конференції, фахові семінари та майстерні, де порушують актуальні геополітичні питання. Тож участь студентів-політологів та викладачів Академії, на її думку, буде доречною.

Одним із перших таких спільних заходів може стати міжнародна конференція в Ольшині з питань україно-польських взаємин, яка запланована на вересень наступного року. Там політологи Острозької Академії матимуть можливість презентувати українську панель.

фото з oblrada.rv.ua.
фото з oblrada.rv.ua.


Окрім налагодження співпраці на рівні вищих шкіл, депутати Сеймику готові поділитися думками щодо реформи місцевого самоврядування, яка завершилася в Польщі, а в Україні триває. Вони підтримали ініціативу голови постійної комісії обласної ради з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції Валентина Кроки і готові надати експертні висновки, наскільки успішною була децентралізація в Польщі: які позитивні зміни відбулися завдяки реформі, а що навпаки не варто було би запроваджувати.

фото з oblrada.rv.ua.
фото з oblrada.rv.ua.


У рамках візиту до Острозької Академії іноземним гостям влаштували екскурсію найцікавішими місцями закладу, вони оглянули академічну бібліотеку та побували в новому корпусі, який незабаром прийматиме студентів.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради, oblrada.rv.ua.

Острозька академія – переможець конкурсу грантових проектів. В Острозькій академії презентували нове унікальне видання





На правах реклами