Ми у Facebook
09.11.2019, 22:00

Рівненському Гераклу - 25!

фото з lgdc.org.ua.

Фізкультурно-спортивний клуб «Геракл» відсвяткував 25-ти річчя від дня заснування.
Цей клуб один із перших фізкультурно-спортивних клубів для людей з інвалідністю не лише на Рівненщині, але й у цілій Україні, адже виник у 1994 році, коли паралімпійський рух лише починався.

За роки діяльності клуб не тільки активно залучав паралімпійців до фізкультурно-спортивних заходів, але й сприяв культурній та соціальній активності, заохочував до розвитку. В лавах «Гераклу», за понад 20 років зібралися люди різного віку, статі, професій.

«Цей день – це свято перш за все членів клубу «Геракл», які беруть участь у його діяльності, займаються спортом, саме така сила духу надихає на подальшу діяльність», - говорить очільниця фізкультурно-спортивного клубу «Геракл» Валентина Петренко.

Для багатьох людей з інвалідністю заняття спортом та фізкультурою мають велике значення:

«За цими роками діяльності стоять безліч людей, які проявивши свою волю, займаються спортом, виступають на змаганнях, здобувають перемоги, доводячи усім, що ми можемо дуже багато», - говорить Віктор Ольховик, голова Рівненського обласного об’єднання всеукраїнської організації інвалідів "Союз організації інвалідів України", який має інвалідність ІІ групи, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Виступ театру "Намисто"
Виступ театру "Намисто"


Для багатьох «Геракл» послужив натхненням для самостійної діяльності:

«Активність рівненського фізкультурно-спортивного клубу стала поштовхом до того, аби почати започатковувати подібний заклад у власному місті, ми активно переймали досвід у «Геракла», - наголошує Дмитро Волянюк, керівник фізкультурно-спортивного клубу «Повір у себе» в місті Острозі.

Привітати клуб «Геркулес» прийшли не лише представники міських та обласних соціальних інституцій, керівництво Рівненського центру «Інвасопрт», який всіляко сприяє діяльності клубу «Геракл», але й творчі особистості – присутні змогли побачити вступи акторів театру «Намисто», хору «Надвечір’я», літературно-мистецького клубу «Крок», та багатьох інших.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ