Ми у Facebook
10.11.2019, 16:00

Рівненська майстриня вишила вручну "Євангеліє від Матвія"

До Дня української писемності та мови Олена Медведєва встановила національний рекорд - найбільшу вишиту книгу-фоліант в Україні.
Про це йдеться на сторінці у Facebook Будинку-музею Тараса Шевченка в Києві, де 7 листопада майстриня народної творчості з Рівного, письменниця Олена Медведєва презентувала унікальну книгу.







Робота над унікальним фоліантом тривала понад два роки. Майстриня працювала над "Євангелієм від Матвія" вечорами після роботи й у вихідні. Книга важить 9 кг 400 г. На 60 сторінках з лляного полотна розміром 60 на 42 сантиметри 88 700 вишитих слів.



Унікальна книга, найбільша з чотирьох Євангелій, зберігатиметься в Літературному музеї Уласа Самчука в Рівному.




Раніше член Національної спілки письменників України, майстер народної творчості Олена Медведєва створила понад два десятки артбуків - мереживних, різьблених, вишитих, солом’яних, шкіряних, бурштинових тощо.

Рівнянка презентує книги вишиті бісером (+ФОТО)

Найбільше вона любить вишивати нитками. Майстриня створила серію "Креативна книга", унікального мініатюрного "Кобзаря" (5 х 26 см), вишила збірки паоезій Івана Франка, Ліни Костенко й Адама Міцкевича, а також повні тексти "Євангелія від Івана", "Євангелія від Марка", "Євангелія від Луки" - і ось тепер "Євангелія від Матвія".

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ
Рівненську авторку нестандартних книжок запрошують у Париж
Рівненська майстриня, яка вишила "Кобзар", взялася за вірші Франка
У Рівному презентували вишиту книгу Івана Франка (+ФОТО)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ