Ми у Facebook
11.11.2019, 16:42

Український посол в Польщі висловився щодо затримання Ігоря Мазура

Ігор Мазур фото з його сторінки у мережі Фейсбук

На вихідних затримали українського ветерана.
У Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск, за запитом РФ затримали співробітника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Ігоря Мазура. Пізніше з Мазуром зустрівся консул України. Польська вископосадовиця закликала до розсудливості у справі Ігоря Мазура.

Пізніше стало відомо, що суд про обрання запобіжного заходу Ігорю Мазуру не відбудеться. Українця, який також є співробітником Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини передали на поруки Генерального консула України в Любліні.

Звільнення громадянина України Ігоря Мазура з під арешту в Польщі – це лише половина шляху, заявив у коментарі Радіо Свобода посол України у Польщі Андрій Дещиця.

«Далі за нами клопітка робота і боротьба за те, щоб Ігор повернувся в Україну і щоб Росія перестала використовувати інструмент Інтерполу для пошуку тих людей, які їй невигідні або які є її ворогами. Це невеличка, проміжна перемога. Це, власне, спільними зусиллями нам вдалося отримати таку невеличку перемогу», – каже посол.

На сьогодні невідома дата проведення першого судового засіданні у справі по суті.

«Це залежатиме від знайомства зі справою польських правоохоронних органів. Ми будемо робити все можливе, щоб воно відбулося якнайшвидше і цю справу закрити якнайшвидше. Я радий, що Ігор є на волі, що він у безпеці в генеральному консульстві у Любліні і наші консули ним опікуватимуться і надаватимуть всіляку допомогу», – наголосив український посол.





На правах реклами