Ми у Facebook
12.11.2019, 12:40

Де знайти роботу із гнучким графіком?

Знайти пропозицію про роботу з чотириденним робочим тижнем на українському ринку праці можна, хоча такі вакансії досить поодинокі. А от щодо надання гнучкого графіка українські роботодавці більш охоче йдуть назустріч пошукачам.
Питання доцільності зменшення тривалості робочого тижня знову на порядку денному. Так, у рамках проекту Work-Life Choice Challenge 2019 Microsoft Japan (японський підрозділ «Майкрософт») протягом одного місяця ввела чотириденний робочий тиждень для 2300 своїх співробітників і до стандартних вихідних додала п'ятницю. Цей експеримент спричинив підвищення продуктивності на 40%. Експерти hh.ua | grc дослідили, чи практикують чотириденні робочі тижні українські роботодавці. Спойлер: так, і це не IT-компанії.

Аналіз бази hh.ua | grc показав: знайти пропозицію про роботу з чотириденним робочим тижнем на українському ринку праці можна, хоча такі вакансії досить поодинокі. І здебільшого вони стосуються виробничих спеціальностей: інженерів, механіків, електромонтерів тощо.

А от щодо надання гнучкого графіка українські роботодавці більш охоче йдуть назустріч пошукачам. Так, з усіх вакансій, розміщених на hh.ua | grc протягом 2019 року, 6% припадало на пропозиції з таким графіком. Найактивніші – роботодавці з галузей IT, роздрібної торгівлі та маркетингу. Цікаво, що подібні пропозиції можна було знайти, наприклад, і в банківській галузі, яка вважається досить консервативною. Наприклад, шукали бухгалтера з графіком – 3 дні в офісі, 2 дні віддалено, 2 дні вихідних. Або аналітика з «плаваючим» часом початку робочого дня: з 8 до 11.



Нагадаємо, що згідно з минулорічним дослідженням 2% респондентів працюють за чотириденним графіком, а 30% вважать його найоптимальнішим. Загалом більшість опитаних воліла б самостійно регулювати свій робочий графік.






На правах реклами