Ми у Facebook
16.11.2019, 09:40

Робота для студентів: Що пропонують і скільки платять

Напередодні Дня студента експерти проаналізували, які компанії охочіше розміщували пропозиції про роботу для початківців та скільки були готові їм платити.
Початок кар’єри – одна зі сфер з досить високою конкуренцією. Так, за останні п’ять років на одну вакансію у цій профсфері припадало від 6 до 15 резюме. Напередодні Міжнародного дня студентів, який відзначається 17 листопада, експерти hh.ua | grc проаналізували, які компанії охочіше розміщували пропозиції про роботу для початківців і скільки були готові їм платити.

ДЕ БУЛИ РАДІ БАЧИТИ МОЛОДИХ СПЕЦІАЛІСТІВ

Аналіз вакансій, розміщених на hh.ua | grc протягом 2019 року, показує: більше за все зацікавлені у пошукачах-початківцях IT-компанії – ними було розміщено більш ніж кожну п’яту пропозицію про роботу для кандидатів без досвіду. Досить активно себе поводили і роботодавці з галузей «Послуги для бізнесу» та «Освітні установи» – від них було опубліковано 13% та 12% вакансій відповідно. У ТОП-10 галузей також увійшли ЗМІ, маркетингові та PR-агентства, заклади роздрібної торгівлі, фінансові установи тощо.

ЯКУ РОБОТУ ПРОПОНУВАЛИ ПОЧАТКІВЦЯМ

Найчастіше молодим фахівцям без досвіду роботи пропонували посади менеджерів з продажу та консультантів – на ці спеціальності припадало 26% та 13% вакансій. У кожній 10 вакансії йшлося про роботу маркетологом, SMM-менеджером або PR-менеджером. Трохи рідше (9% та 8% відповідно) спеціаліста без досвіду роботи були готові працевлаштувати розробником програмного забезпечення чи на адміністративну позицію.

СКІЛЬКИ ГОТОВІ ПЛАТИТИ ПОШУКАЧАМ БЕЗ ДОСВІДУ?

Трохи більше третини роботодавців, які протягом 2019 року шукали співробітників без досвіду роботи у профсфері «Початок кар’єри», були готові платити від 6 100 грн до 12 000 грн, ще 33% пропонували зарплату в діапазоні від 12 100 грн до 17 900 грн. Зустрічались вакансії і з зарплатою понад 25 000 грн: наприклад, робітнику без досвіду в цех зі складання каркасно-панельних конструкцій пропонували заробітну плату до 35 000 грн, оператору контакт-центру зі знанням німецької мови – 25 000 грн, а гіду для іноземців по Чорнобильській зоні, який знає англійську на розмовному рівні та володіє другою іноземною мовою (наприклад, чеською/словацькою/німецькою/іспанською) – до 1200 євро.

Нагадаємо, що згідно із дослідженням «HR-персона 2019» абсолютна більшість респондентів (52%) з числа представників HR-спільноти активно працює зі студентами.
Більше третини з них – співпрацює з вищими навчальними закладами, 29% організовує програми стажувань, а чверть – бере участь в ярмарках вакансій. Серед інших варіантів взаємодії зі студентами, які згадали респонденти: Дні відкритих дверей у компанії, екскурсії, гнучкий графік роботи, пошук за допомогою спеціальних платформ, спільні заходи, волонтерські програми та спеціальні програми.





На правах реклами