Ми у Facebook
23.11.2019, 10:53

Cьогодні в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів

23 листопада в Україні День пам’яті жертв голодоморів.
23 листопада відбудуться жалобні заходи на території Національного музею Голодомору-геноциду за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, іноземних гостей.

О 16:00 буде оголошено хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів, а також проведено загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку». У цей час кожен охочий може долучитися до акції та встановити свічку на підвіконні.



Цього дня на території Києва приспустять прапори та обмежать розважальні заходи, внесуть зміни до програм комунальних засобів масової інформації.

У храмах 23 листопада проводитимуть поминальні панахиди за жертвами Голодомору в Україні.

Також 23 листопада о 14:30 у Національному музеї літератури пройде благодійно-просвітницька акція до Дня пам'яті жертв Голодомору «Свічка пам'яті». У програмі: псальми, живопис, музика, поезія, голоси пам'яті.



До 30 листопада триватиме виставка-реквієм «Не згасне в серці пам’яті свіча» у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія».

До 29 листопада у Державному архіві м. Києва відбуватиметься виставка архівних документів «До Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні».

Також у листопаді організують покази документально-хронікальних фільмів: української драми режисера Олеся Янчука «Голод-33» (1991) за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь» та документальної стрічки режисера, письменниці та журналістки Ганни Гін «Жорна» (2008) у комунальних кінотеатрах мережі КП «Київкінофільм».

За повідомленням з Українського інституту національної пам'яті.

Низка заходів відбудеться у місті Рівному.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ