Ми у Facebook
29.11.2019, 13:20

Гордість Рівненщини: Як виглядає новий корпус Острозької академії(+ФОТО)

Відкриття нового корпусу приурочили до 25-річчя навчального закладу. Тож відтепер 1700 студентів зможуть навчатися в сучасних класах з мультимедійним обладнанням.
Участь у відкритті закладу взяли заступник Міністра освіти і науки України Петро Коржевський, членкиня Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій, Ольга Коваль, голова ОДА Віталій Коваль, голова облради Олександр Данильчук, студенти та їхні рідні.





Будівництво приміщення в понад 10 тисяч квадратних метрів розпочали у 2007 році. З того часу звели чотириповерхову будівлю навчального корпусу з підвальним приміщенням, де розміщена картинна галерея, гардероб. Також є мансардний поверх.









На території нового корпусу побудована вежа висотою 41 метр. До слова, це найвища точка в Острозі. Добудова включає в себе триповерховий адміністративний корпус, котельню і трансформаторну підстанцію. Також будівельники змонтували найсучаснішу вентиляційну систему. Тут передбачені 2 пасажирських ліфти та 1 вантажопасажирський. До будівлі підведені усі комунікації.

Важливо, що корпус доступний для маломобільних груп населення.

Присутні на відкритті відзначили, що добудова навчального корпусу дала можливість створити унікальне наукове освітньо-культурне середовище, сприятливе для концентрації інтелектуального капіталу та заохочення розвитку інноваційних технологій, що в свою чергу підвищить туристичну привабливість міста Острога.

«Подібного корпусу в Україні не має жоден ВНЗ. «Острозька академія» отримала найновіше мультимедійне, комп'ютерне і програмне забезпечення. Також у новому корпусі прозорі скляні двері аудиторій, такий собі відкритий простір, де видно, як хто працює. Сьогодні новий корпус закладу - гордість Рівненщини!», - прокоментував ректор навчального закладу Ігор Пасічник.
Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час урочистостей зауважив, що випускники «Острозької академії» можуть стати драйверами росту економіки області.

«Острозька академія» - заклад світового рівня. Ви - кузня кадрів, яким під силу підняти наш регіон. Дякуючи закладу, ми маємо потужний кадровий потенціал. І з розвитком університету він буде тільки зростати", - наголосив очільник області.

У свою чергу, заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський зазначив, що в умовах сьогодення збудувати сучасний корпус закладу вищої освіти - це фантастика. «Пишаюся вами. «Острозька академія» - це серце духовності. Випускники, науковці академії - по всьому світу. Безумовно, університет дасть ще багато досягнень і відкриттів», - зауважив він.

Вартість будівництва становить понад 125,3 млн грн, з яких 75 - це кошти державного бюджету, решта - допомога меценатів.

Довідково.

Національний університет "Острозька академія" - наступник першого вищого навчального закладу східнослов'янських народів - Острозької слов'яно-греко-латинської академії. Це вищий навчальний заклад IV рівня акредитації надає освітні послуги з одержанням вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог до бакалавра, магістра, у т.ч., для іноземних громадян.

Тут діє п'ять факультетів та Інститут права ім.І.Малиновського, 5 наукових шкіл, студенти навчаються на 19 престижних спеціальностях.

Всього навчаються 2 тис. 557 студентів.

Заклад заключив 83 угоди про співпрацю з закордонними партнерами, є членом Європейської Асоціації Університетів, Консорціуму українських університетів та Варшавського Університету, Східноєвропейської мережі університетів.

Сьогодні університет має збудоване за європейськими зразками академічне містечко, аналогу якому немає в Україні, спортивні комплекси, що відповідають найсучаснішим вимогам, відреставровані навчальні приміщення. Для потреб студентів функціонує 10 гуртожитків, загальна кількість їх мешканців становить понад 1 тис. чол.

За матеріалами Рівненської ОДА.





На правах реклами