Ми у Facebook
09.12.2019, 10:46

Рівнянка розповіла рецепт ідеальної калити

Наближається одне з улюблених свят зимового циклу - Андрія Первозваного. Тож підготовка до вечорниць у самому розпалі. І калиту потрібно спекти й вареників наліпити. Як обрати ідеальний рецепт?
Окрім вечорниць, ворожіння і вареників, традиційною для свята Андрія є розвага з кусання калити. Втім, якщо навіть грати у старовинну гру ви не захочете, спекти калиту все одно варто. Це доволі смачний і корисний корж.

Рецептом поділилася відома рівнянка Світлана Сирота на Фейсбук сторінці "Рівняни готують"
Фото з ФБ - "Рівняни готують"
Фото з ФБ - "Рівняни готують"

Отож:
3.5 склянки борошна, 0.5 склянки цукру, 2 столових ложки меду, 2 ложки масла, 1-1.5 ложки олії, дрібка солі, по пів склянки горіхів, маку і родзинок. 0.5 ст.л. соди, гашеної оцтом, 1.ч. ложка ванільного цукру, 0.5 ч л кориці, 250 мл молока, 2 яйця.
Яйця збити окремо, і чверть рідини відлити для змащування коржа. Решту додати в тісто.
Усе замісити, зробити круглий корж із діркою всередині, змастити яйцем, прикрасити горіхами і маком.
Випікати при 180 С° приблизно півгодини.

До слова, калиту можна (і варто) спекти заздалегідь, щоб залишити час на ліплення вареників.

Готуйте і святкуйте!





На правах реклами