Ми у Facebook
16.12.2019, 15:30

В Україні почав працювати електронний кабінет забудовника

Автоматизували низку процедур - тепер реєстрація та отримання документів, дозволи, ліцензії та сертифікати - усе в одному кабінеті забудовника.
Запуск е-кабінету відбуватиметься в кілька етапів. На першому передбачено надання послуг з отримання документів для будівель класу наслідків СС1, а це житлові та промислові будівлі (до чотирьох поверхів), а також – об’єкти лінійної інфраструктури і навіть дороги. Це стосуватимуться всіх етапів будівництва: підготовчих та будівельних робіт, а також – прийняття будівлі в експлуатацію.

На наступному етапі, вже за декілька місяців будуть доступними онлайн-послуги також стосовно об’єктів, що за класом належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками.

Інформація в е-кабінеті буде перевірятися автоматично, у тому числі – щодо права власності на ділянку та її цільове призначення, параметрів відповідності об’єкту до СС1: квадратура, кількість поверхів тощо.

За словами Міністра розвитку громад та територій Альони Бабак, вже зареєстровано Наказ, який регламентує роботу електронного кабінету. Усі, хто будуть користуватися послугами, отримають інформацію про те, що і як їм робити.

«Людям, які хочуть будувати, більше не потрібно проходити через бюрократичні кола», - резюмувала Міністр і додала, що онлайн-сервіс доступний на порталі ДАБІ за лінком: https://e-dabi.gov.ua/, через вхід до особистого кабінету.

Про це повідомляє Урядовий портал, kmu.gov.ua.

Нагадаємо, у тестовому режимі запрацювала єдина ІТ-система з управління персоналом PoClick, яка охопить понад 200 тисяч державних службовців.

Також можна оформити субсидію онлайн.





На правах реклами