Ми у Facebook
20.12.2019, 16:40

Тарифи злетять: Газ подорожчає із січня

"Нафтогаз" збільшив ціну “блакитного палива” для населення на перший
квартал 2020 року.
У січні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО), складе 5 500 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).

Ринок Рівненщини: Що подорожчало найбільше?

Оскільки вартість газу для населення у грудні була зменшена до 4277 тисячі грн за 1 тисячу кубів (без ПДВ, транспортування і націнки), то в січні газ подорожчає на 1223 грн за 1 тисячу куб. м, або на 28%. З урахуванням поточних транспортних тарифів, кінцева роздрібна ціна з ПДВ
складе від 7,2 до 7,8 грн за куб (проти 8,5 грн за куб у першому кварталі 2019 року)", – пояснили в "Нафтогазі".

Споживачам, які хочуть отримувати газ за ціною, що буде змінюватися щомісяця до кінця опалювального сезону в залежності від ринкових обставин, необхідно з 10 по 24 грудня звернутися до своїх регіональних збутових компаній.

Споживачі, які хочуть купувати газ за фіксованою ціною з 1 січня 2020 року до кінця сезону, не мають нікуди звертатися чи вносити передплату – для них з 1 січня автоматично почне діяти гарантована ціна.





На правах реклами