Ми у Facebook
01.01.2020, 14:40

Замість ГПУ - ОГПУ. В Україні ліквідують Генеральну прокуратуру

Такі зміни у назві відбулися внаслідок ухвалення Закону про реформу Генпрокуратури.
З Нового 2020 року Генеральна прокуратура України перейменовується на Офіс генерального прокурора України. Й одразу ж після новорічних свят, а саме 2 січня, ОГПУ почне свою роботу.

Відповідний наказ № 351 за підписом генпрокурора Руслана Рябошапки був опублікований у газеті “Голос України” 23 грудня 2019. "Наказую днем початку роботи Офісу Генерального прокурора визначити 2 січня 2020 року", - йдеться у тексті наказу за підписом Р. Рябошапки.

Довідка. Офіс генерального прокурора - вищий орган прокуратури України, який організовує та координує діяльність усіх органів прокуратури та виконує інші функції відповідно до закону.


До речі, трохи пізніше, після Різдвяних свят, з 20 січня, у штаті офісу розпочнеться набір на 200 вакансій. Вперше потрапити в орган прокуратури найвищого рівня матимуть українці не з прокурорської системи, інформує офіційний сайт gp.gov.ua.

Крім того, ліквідовується Військова прокуратура, а загальна чисельність прокурорських працівників скоротиться із 15 тисяч до 10 тисяч. А тим, хто залишиться, обіцяють підвищитити зарплату.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини