Ми у Facebook
05.01.2020, 14:03

На Рівненщині готові знизити суми у платіжках на тепло

Фото - tvcru

Заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська зустрілася з теплопостачальними підприємствами області. Сторони обговорили ситуацію на енергетичному ринку та можливість перерахунку платіжок за тепло для населення.
В кінці минулого року Уряд прийняв постанову, яка передбачає перерахунок плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, постачання гарячої води у зв’язку із зміною ціни на природний газ.

«Уряд врегулював надання послуг з опалення і постачання тепла відповідно до ринкових умов. У результаті теплопостачальні організації мають право змінити нарахування за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води в залежності від вартості природного газу, а не тарифу на дані послуги», - звернулася Людмила Шатковська до тепловиків.

Ті, в свою чергу, висловили готовність здійснити перерахунок. Втім, зазначили, що тарифи мають бути економічно вигідними для підприємств. Адже, у суму в платіжках включена не лише вартість блакитного палива, а й ціна за його транспортування, за електроенергію та воду, яку витрачають кампанії для виробництва теплоносія.

Саме тому заступниця голови ОДА рекомендувала теплопостачальним підприємствам спільно з органами місцевого самоврядування переглянути платіжки на тепло в сторону зменшення, в частині природного газу. А прийняті рішення обов’язково оприлюднити на офіційних інформаційних ресурсах задля максимальної поінформованості населення.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ