Ми у Facebook
11.01.2020, 09:30

Іран визнав, що помилково збив український пасажирський літак, - ЗМІ

Ймовірна ракета, яка збила український літак 8 січня, на місці падіння. Фото: Ashkan Monfared / Twitter

Вранці у суботу, 11 січня, про причину катастрофи з літаком регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) повідомили іранські військові.
Джерело інформації - газета The New York Times, пише Українська правда, яка опублікувала повідомлення у Twitter.

"Сумний день. Попередні висновки внутрішніх розслідувань збройних сил: людська помилка у часи кризи, спричиненої авантюризмом США, призвела до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народові, сім’ям загиблих та іншим постраждалим країнам", – написав міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф у Twitter.

За словами іранських військових, це трапилось помилково через те, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. І "через людську помилку" літак "потрапив під обстріл".

У попередньому звіті іранська сторона заперечувала, що літак був збитий. Чому розбився український літак в Ірані: перші висновки

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану - 82; з Канади - 63; зі Швеції - 10; з Афганістану - 4; ФРН - 3, Великої Британії - 3. На борту було 11 громадян України - 2 пасажири й 9 членів екіпажу.

"Наш пріоритет – встановлення істини та відповідальних за катастрофу..." - Володимир Зеленський

Хто загинув в авіакатастрофі в Ірані: МАУ опублікувало список пасажирів





На правах реклами