Ми у Facebook
15.01.2020, 09:20

Рівненський аеропорт перетворять на міжнародний хаб?

Китайська компанія зацікавилася рівненським аеропортом.
Голова обласної ради Олександр Данильчук підписав Меморандум про співробітництво з компанією "POWERCHINA INTERNATIONAL GROUP LIMITED" щодо розвитку КП «Міжнародний аеропорт Рівне». Підпис під документом поставили також голова облдержадміністрації Віталій Коваль та директор летовища Ігор Насинюк. Меморандум став логічним продовженням перемовин, які велися з китайською компанією, яка зацікавилася стратегічним для області об’єктом.

Даний Меморандум є декларацією намірів щодо майбутнього аеропорту. Зокрема, йдеться про можливість перетворити летовище на міжнародний хаб з урахуванням важливості та необхідності реконструкції зони для польотів та розвитку інфраструктури вантажних перевезень.





«Я дуже сподіваюся, що ця наша зустріч стане першим кроком до реальних дій, які стосуються розвитку Міжнародного аеропорту Рівного. З 2007 року я шукаю для цього підприємства ефективного інвестора з трьох причин: зберегти стратегічний для області та для західного регіону об’єкт, зняти фінансове навантаження з обласного бюджету, а отже і з платників податків, які роками змушені утримувати це збиткове підприємство. І по-третє – дати нове життя летовищу, аби це підприємство не лише було самодостатнім, а й приносило прибутки», - зауважив голова обласної ради Олександр Данильчук.

До слова, компанія "POWERCHINA INTERNATIONAL GROUP LIMITED" - це міжнародна будівельна корпорація, на якій працює понад 200 тисяч людей у різних куточках світу. Має значний досвід роботи з реалізації проектів енергобудівництва, альтернативної енергетики, розвитку міської інфраструктури тощо.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ